Ai de ales intre imbracaminte la moda si sanatate?


Tot timpul, femeia și-a dorit o înfățișare frumoasă, motiv pentru care a fost totodată inovatoare și receptivă la capitolul imbracaminte. Exponentele/promotoarele, au dat tonul modei, iar femeile cele mai indraznete s-au încadrat în acea ”modă a zilei”.

Chiar dacă a fost nevoită să poarte corset, sau pantofi cu toc cui, motive legitime pentru care i se ”taia” respirația sau vedea albastru din cauza degetelor înghesuite, suprapuse, spre a intra în bombeul ascuțit al pantofului cenușăresei, femeia tuturor timpurilor a rezistat și mai rezistă ”torturata” în schimbul satisfacției de a fi în ton cu moda.

Ei, nu, nici chiar atât de mari sacrificii când putem fi elegante fără să ne chinuim sau să ne deformăm corpul. Durerea, în orice situație, macină și interiorul. Ce să mai vorbim de expresia feței când strângem din dinți și închidem ochii cand ne încruntăm involuntar din pricina efortului de a parea naturale. Oare mai arătăm bine dacă ne incapatanam sa fim cochete cu orice pret?

Poate niciodată n-ați bănuit că o imbracaminte necorespunzătoare funcționalității și deci specificului constituțional al corpului fiecaruia dintre noio ar putea avea repercursiuni neplăcute asupra sănătății.

Din cauza sutienului strâmt, grăsimea se aduna sub formă de aripioare sub omoplați la femeile care purtau corset. Deplasarea grăsimii duce cu timpul la formarea de cute adunate la spate, deasupra și dedesubtul corsetului, de asemenea pe șolduri, iar în față, sub abdomen, pe linia plicelor inghinale. Chilotul cu picior strâmt, cu elastic tare în talie și pe picior, favorizeaza apariția sau accentuarea varicelor, stânjenind circulația. Chilotul ”bikini” modern, provoacă îngrămădirea grăsimilor sub abdomen, ducând cu timpul, la persoanele obeze, la formarea unui ”șorț” de țesut adipos. De asemenea, grăsimile se depun pe linia articulațiilor, șoldurilor și duc la formarea unor rotunjimi din țesut gras pe partea laterală externă și superioară a coapselor, ca niște ”portocale” bogate în celulita mult urâtă de femei!

Se stie astazi ca femeile care în loc de portjartier sau dres poartă ciorapi folosind jartiere sunt predispuse la varice; dacă au o viață sedentară, completată de un meniu copios condimentat și alcoolizat se pot aștepta în timp și la surpriza neplăcută a unei flebite în incidență cu alte afectiuni. În ceea ce privește încălțămintea, grija va fi deosebită: pantofii nepotriviți, mai ales când toată ziua stăm în picioare, pot declanșa dureri, uneori insuportabile. Durerile pot fi generate și de piciorul plat, de malformația degetelor înghesuite pantofi strâmți, ani întregi. Se mai adaugă bătăturile, care neapărat trebuie îngrijite și rezolvate la pedichiuristă. Mai putem avea, din același motiv, monturi care, în evoluția lor acut dureroasă, necesită rezecția cu bisturiul, fără asigurarea certă că nu se mai refac.

Aceleași consideratii sunt demne de luat în seamă și pentru o imbracaminte care nu trebuie jeneze nici în orele de muncă, nici la ocaziile speciale.

Deci, vă recomandăm: fiți ton cu moda , dar vestimentația, încălțămintea etc., nu ar trebui să jeneze, căci în final va influența și fizionomia dumneavoastră, conferindu-vă o mimică crispată, provocată de senzația neplăcută a jenei care nu numai că vă indispune, dar vă dăunează și sănătății.