Ce stim sigur e ca maimuta e moarta in cotet

Ce stim sigur e ca maimuta e moarta in cotet


  • EVZ, Libertatea, Antenele, TVR-ul, Adevarul, Ziare com, toate stirile tv si digitalele romanesti spun ca-s de vină ceilalți.

De vină pentru ce?

Noi știm doar că maimuța-i moartă în coteț și că de moarte buna nu s-a dus.

De 30 de ani țara din care am plecat de nevoie bâjbâie în căutarea bezmetică a unui curs natural iar lumea a obosit. Să asculte, să se revolte, să protesteze, a obosit să aștepte americanii, pe prințesa Daenerys Targaryen călare pe dragonii degrabă vărsători de pucioasă sau o Kovesi care să-i răspopească pe tâlhari.

Unii zic că statul paralel e rădăcina răului, alții că Dragnea cu ai lui sau Haiducii lui 7 Cai dimpreună cu Partizanii din Munții Orăștiei, că Ceaușescu n-a murit chiar de tot, noi cu mintea noastră ce sa mai înțelegem? Cu ochii lungiți către țară așteptăm semnale de viață mai bună pentru ai noștri deacolo, noi nu știm dacă ne vom întoarce vreodată, viața are propriile legi nemodificabile prin OUG de vreun guvern vreodată.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Trăim afară cu gâtul întors spre țară pâna înțepenește de tot, raspunsurile nu vin. Dacă doar cei care semnează ștatele de plată astăzi sunt de vină pentru nemulțumirea răspândită ca o molimă între granițe atunci de ce statul român a fost atât de slab croit încât au fost destule două semestre să se facă țăndări? După 28 de ani în care diaspora era doar un cuvânt în dicționar, ministerul dedicat nouă a fost însăilat deabia acum? ICR-ul a fost proiectat să fie ori elitist cronic, ori deloc interesat de cultura românilor plecați?

Pe măsură ce scriu îmi dau seama că întrebările vin una după alta, interminabil, dar mă opresc, nu sunt nici Adrian Năstase sau Răzvan Teodorescu, nici măcar Adrian Severin, simt cumva ridicolul când dă târcoale vorbelor.

Semnalele pe care le tot așteptăm nu vin, trec anii și aparținem din ce în ce mai mult unor societăți spre ale căror rigori România nu dă semne că ar dori să se îndrepte. Narativa românească acuză apetența individuală spre feudalism, ni se spune că suntem proști, ni se vinde ideea că suntem pierduți fără tătuc…

O fi adevărat la voi, acolo.

...