Continentul rămâne în ceață, spune regina Marii Britanii

Continentul rămâne în ceață, spune regina Marii Britanii

Trimite și altora


  • Regina Marii Britanii a promulgat legea privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a promulgat legea privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, care abrogă Tratatul de aderare a ţării la Comunităţile Europene din anul 1972, a anunţat John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters preluat de Mediafax.

Parlamentarii conservatori au întâmpinat cu urale anunţul privind promulgarea legii Brexit de către regină, adoptată săptămâna trecută de ambele camere ale Parlamentului britanic.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


„Trebuie să anunţ Camera (Comunelor) că în concordanţă cu Actul Aprobării Regale din 1967, Maiestatea Sa şi-a dat consimţământul regal asupra următoarelor acte (…) Actul de Ieşire din Uniunea Europeană 2018”, a declarat Bercow.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Pentru respectarea acestui termen, documentele pe tema Brexit trebuie finalizate până în octombrie 2018, astfel încât să poată fi ratificate în timp util.

Anunțul pune capăt speculațiilor cu privire la posibilitatea unui alt referendum care să anuleze hotărârea Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană și  spulberă speranțele zecilor de mii de români stabiliți în regatul unit de a continua să beneficieze de drepturile pe care statutul uniunii europene le stabilește pentru membrii săi deschizând astfel o perioadă de incertitudine cu privire la situația lor în insulă. Nimeni nu mai poate garanta că într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat Anglia nu va impune vize de intrare sau dacă va respecta egalitatea de șanse pe piața muncii.


Trimite și altora