De Crăciun, adoptă un bunic

De Crăciun, adoptă un bunic

Trimite și altora


O vorbă din popor spune: “Cine nu are un bătrân, să-și cumpere”. Dar aici nu este vorba de cumpărat, ci de adoptat. Înțelepciunea bătrânilor noștri nu trebuie înlăturată. Bucuria din ochii lor când îi vedem fericiți nu trebuie stinsă.

Asociația “Îngrijire Acasă” a demarat un proiect intitulat “Adoptă un bunic”. Au ales cuvântul “bunic”, și nu “bătrân”, pentru că atât persoanele care adoptă, cât și bunicul, să se simtă ca într-o familie. Proiectul se derulează până la sfârșitul lunii decembrie 2016 și are ca scop sprijinirea vârstnicilor din județul Brașov care se află în situații defavorizate. Proiectul “Adoptă un bunic” este realizat în cadrul unui program desfășurat de o instituție bancară, “Bursa binelui”.

“Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision”, se arată într-un comunicat.

satelit televizor

Asociația care a inițiat proiectul dorește să sprijine în această perioadă persoanele vârstnice din județul Brașov. Fie că le oferă îngrijiri medicale, asistență pentru deplasări în afara domiciliului sau le oferă ajutor la cumpărături, ei își doresc să le arate bunicilor că nu sunt singuri.


Românii din diaspora au în casa TV românesctv satelitStai informat, tine legătura cu țara / Tv prin satelit oriunde în Europa /


„Prin proiectul pe care îl implementăm, asociaţia noastră urmăreste să sprijine 30 de vârstnici din judeţul Braşov greu deplasabili, atât prin acordarea de îngrijiri medicale şi socio-medicale la domiciliu, precum şi prin acordarea de ajutor la cumparaturi, asistenţă pentru deplasări în afara domiciliului (plimbări uşoare) sau ajutor pentru recoltarea probelor şi colectarea analizelor, în condiţiile în care deplasarea vârstnicilor este greoaie sau le poate provoca prejudicii pentru sănătate. Vârstnicii pe care dorim să îi ajutăm se află în situaţii devaforizate, ce pot include fie venituri mici, fie locuiesc singuri sau sunt doar parţial însoţiţi, fie suferă de diverse afecţiuni cronice sau invalidante”, anunţă asociaţia. Asociația face un apel tuturor celor care vor să dea o mână de ajutor în realizarea acestui proiect. Fie că vă implicați în acțiunea de voluntariat, fie că donati pentru acest proiect, veți face bunici fericiți!

Trimite și altora