Elevi care îngheață de frig la scoala

Elevi care îngheață de frig la scoala

Trimite și altora

În România anului 2016, după 9 ani de când este membră a Uniunii Europene, în județul Vaslui elevii îngheață de frig în clase.

În 20 de comune din cele 81 existente în județul Vaslui, elevii stau în clase cu geci, căciuli și mănuși. Pentru autoritățile locale se pare că nu a fost o prioritate să procure lemne de foc pentru iarna care se pare că a venit mai devreme.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui ne-a declarat că primăriile au avut parte de “bugete de austeritate”. Tot dumnealui a declarat că la primăriile din cele 20 de comune nu sunt bani nici de salarii. Ne întrebăm totuși, ce ar trebui să facă acești elevi? Să-și accepte soarta? Să renunțe la școală dacă nu vor să se îmbolnăvească?

satelit televizor

„Sunt comune în care școlile nu au încă lemne. Am discutat cu primarii și vor fi găsite soluții pentru ca situația să se rezolve cât mai repede, pentru ca elevii să nu fie nevoiți să stea ca în alți ani cu haine groase și mănuși în sălile de curs. La respectivele primării nu sunt nici bani de salarii, nici pentru plata utilităților. Au fost bugete de austeritate și oamenii se descurcă foarte greu”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui par să înțeleagă că situația în care se află școlile din județul Vaslui nu poate continua așa. Ei au declarat că vor să facă o listă cu școlile care nu beneficiază încă de căldură, iar apoi să trimită situația la Ministerul Educației. „Vrem să vedem exact unde sunt cele mai mari probleme, unde nu există deloc sursă de încălzire și apoi să transmitem situația la Ministerul Educației. Problema este delicată pentru că nici elevii și nici cadrele didactice nu pot sta în frig, iar temperaturile din sălile de curs sunt la această dată destul de scăzute”, au declarat reprezentanții ISJ Vaslui.

Până se va lua o decizie în acest caz, cei care vor avea de suferit sunt bineînțeles copiii și profesorii. Ce mai pot face ei acum este doar să se roage ca temperaturile să nu scadă și mai mult.