Mobile World Congress Barcelona

Mobile World Congress Barcelona

Trimite și altora

Am preferat să facem turul de forţă numit incursiunea în Mobile World Congress Barcelona în prima zi. Accesul nu este public şi totuşi aglomeraţia este mare, se vehiculează cifra de 90.000 de participanţi. MWC este punctul de întâlnire al profesionalilor din domeniul comunicaţiilor, cei care aleg apoi să ne ofere gadgeturile pe care le iubim atât.

oculus barcelona
Foto: RoBarna

Am să spun că Mobile World Congress este locul în care orice companie care este ceva în materie de comunicaţii sau domotică vrea să fie, principalul podium de prezentare al creativităţii în domeniu. Este motivul pentru care giganţii tehnologici desfăşoară o logistică imensă pentru doar patru zile de expoziţie.

huawei barcelona
Foto: RoBarna

Samsung, Telekom, LG, Huawei, IBM, Ericsson, Siemens, Vodafone sau Orange sunt acolo. CEO Facebook este acolo pentru a-şi impulsiona pariul VR Oculus împreună cu Samsung, câteva pavilioane naţionale, chiar continentale (o puternică companie sud-americană îşi prezintă oferta de reprezentare pe pieţele locale a fabricanţilor de oriunde).


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


telekom barcelona
Foto: RoBarna

Un cuvânt despre organizatorii pavilionului românesc la MWC care au venit şi anul acesta, semn că domeniul este unul interesant pentru politica economică. Delegaţia este compusă din reprezentanţii celor 14 companii participante cu interese în comunicaţii si domenii conexe. Am butonat telefoanele AllView – producătorul de smartphone român – despre care auzisem lucruri bune dar pe care încă nu le văzusem. Pentru o prezentare specializată a prezenţei româneşti vă recomand să citiţi aici.

mwc romania barcelona
Foto: RoBarna

De remarcat ca implicarea oficialilor de la Bucureşti, prin Ministerul Economiei si nu numai, este mai mare anul acesta , lucru confirmat şi de interesul pe care delegaţia din care a făcut parte Consulul General al României de la Barcelona l-a arătat ieri prin vizita pe care a făcut-o la pavilionul naţional.

smartphone apa
Foto: RoBarna

Evoluţiile în lumea telefoanelor mobile sunt mai puţin spectaculoase decât în alţi ani, ca şi cum ce era de inventat în materie de design, geometrie sau estetică s-a terminat de inventat şi este ora ca tehnologiile să se maturizeze. Pariul pentru următorul salt tehnologic este mai aproape de modul în care tehnologia se integrează în viaţa noastră decât de inventarea de dispozitive revoluţionare.

...

ericsson mwc
Foto: RoBarna