Oradea – „Locuinţe pentru un viitor sigur”

Oradea – „Locuinţe pentru un viitor sigur”

Trimite și altora


Oameni cu suflet au dat o mână de ajutor pentru patru familii încercate din Oradea. Şi-au propus să doboare un record: contruirea unor patru apartamente în doar nouă zile.

Chiar atunci când credeam că nu mai există sensibilitate şi omenie pentru oamenii nevoiaşi din jurul nostru, ni se demonstrează contrariul. 200 de voluntari orădeni şi-au propus să contruiască patru case în nouă zile. Munca a început deja pe 13 septembrie.

Totul face parte din cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” care se desfăşoară în Oradea. O companie s-a hotărât să ajute cu sponsorizarea lucrării prin programele sale de CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă).

1.262 de angajaţi ai companiei au voluntariat până în prezent la ridicarea de alte locuinţe iar anul acesta, încă 200 s-au alăturat echipei de voluntari.

„Eu particip pentru al patrulea an la rând ca voluntar în „Proiectele Habitat” şi de fiecare dată abia aştept să revin, să mai bat un cui, să mai dau cu bidineaua sau să pun ţigle. Satisfacţia este de două ori, o dată că am ajutat pe cineva care are nevoie, iar pe de altă parte că am învăţat lucruri noi pe care apoi le-am pus în practică şi acasă, iar experienţa alături de colegi este întotdeauna de neuitat!”, spune Alex, voluntar în cadrul proiectului.

Patru familii de orădeni vor beneficia anul acesta de locuinţele construite. Înghesuiţi într-un apartament de două camere de 50 mp împreună cu părinţii şi două nepoate, Ioana şi Ionuţ se vor putea bucura acum de o casă nou-nouţă. Asemenea lor, Adina şi Silviu care trec prin greutăţi financiare, Călin şi familia lui dar şi Toni care a trecut în 1988 prin drama pierderii locuinţei care a fost demolată de comunişti pentru construcţia unei ferme, dându-i în schimb o casă care a fost revendicată ulterior de vechiul proprietar, vor primi acum locuinţe noi.


Românii din diaspora au în casa TV românesctv satelitStai informat, tine legătura cu țara / Tv prin satelit oriunde în Europa /


Timp de nouă zile, voluntarii vor fi sub atenta îndrumare a specialiştilor. Ei vor lucra cot la cot cu beneficiarii construcţiilor şi vor bate cuie, vor monta căpriori de lemn, vor monta streaşine şi vor termoizola locuinţele. Fiecare dintre cei 4 vor primi câte 56mp, compartimentaţi în două dormitoare în partea superioară, living, bucătărie şi baie la parter, făcând parte dintr-un complex de patru apartamente construite sub acelaşi acoperiş.

Trimite și altora