Poliția a închis o rețea IPTV care oferea ilegal o grilă de 1200 canale TV

Poliția a închis o rețea IPTV care oferea ilegal o grilă de 1200 canale TV

Trimite și altora


  • O acțiune coordonată de poliției pan-europene a închis o rețea IPTV (televiziune prin internet) ilegală 
  • Deservea aproximativ o jumătate de milion de abonați din întreaga Europă

Acțiunea autorităților a fost rezultatul unei investigații conduse de poliția cipriotă, cu sprijinul Europol, al Direcției criminalității informatice a poliției din Grecia, al Serviciului de Informații și Investigații din Olanda, al unității de criminalitate informatică a poliției bulgare, precum și al membrilor Alianței anti-piraterie în audiovizual (AAPA).

Rețeaua este acuzată de distribuirea ilicită a posturilor tv preluate din grilele operatorilor de televiziune cu plată ce operează pe piața grecească, cipriotă și din alte teritorii. Aceste servicii au fost oferite, prin intermediul comercianților cu amănuntul, în întreaga Europă, și vândute ca abonament ilegal pentru 10 EUR – 20 EUR lunar.

Rețeaua IPTV a furnizat abonaților posibilitatea de a viziona posturi importante de televiziune din Europa, printre care cele ale operatorilor Sky Marea Britanie, Sky Germania și Sky Italia, ale televiziunii grecești Nova, cele olandeze Ziggo Sport și Fox Sports, precum și multe altele. Au fost organizate raiduri în Cipru, Grecia, Olanda și Bulgaria, în timpul cărora au avut loc 17 percheziții domiciliare.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Patru suspecți au fost arestați, iar serverele folosite pentru a oferi acces ilegal la canale au fost închise și confiscate. De asemenea, ancheta a descoperit și confiscat echipamente care comunicau cu serverul central pentru a transmite posturile tv prin tehnologia IPTV către abonați.

Raidurile au implicat cooperarea cu autoritățile locale de poliție și au fost susținute de membrii Europol, iar Irdeto a oferit expertiză tehnică. Europol a sprijinit autoritățile implicate încă de la începutul investigațiilor, oferind analiză și coordonare judiciară. De asemenea, a oferit asistență la fața locului în timpul raidurilor, furnizând instrumente operaționale, cum ar fi biroul mobil Europol. „Aceste raiduri, efectuate de autoritățile polițienești locale în colaborare cu Europol și membrii noștri, demonstrează importanța pe care poliția o acordă problemei încălcării drepturilor de proprietate intelectuală și reprezintă un alt pas înainte în misiunea noastră de combatere a pirateriei.

Membrii AAPA, precum Irdeto și Nova, se află în fruntea acestei lupte împotriva pirateriei. Vom continua să luăm măsuri pentru a oferi mijloacele practice de combatere a pirateriei și pentru a impune o legislație eficientă și coerentă care să ajute în acest demers”, a declarat Sheila Cassells, AAPA. „Pirateria prin streaming IPTV reprezintă o problemă tot mai gravă care afectează pe proprietarii de conținut, pe radiodifuzori și pe operatorii din Europa și din întreaga lume, iar activitățile de combatere a pirateriei, desfășurate de organizații precum Europol și organele de poliție, demonstrează gravitatea acestei infracțiuni. Ne-am asumat misiunea noastră și vom continua să colaborăm îndeaproape cu clienții, partenerii și agențiile de aplicare a legii pentru a detecta, analiza, investiga și combate toate tipurile de piraterie”, a adăugat Mark Mulready de la Serviciile de securitate cibernetică ale Irdeto și Vicepreședinte al AAPA.

Sursă: HDSatelit


Românii din diaspora au în casa TV românesctv satelitStai informat, tine legătura cu țara / Tv prin satelit oriunde în Europa /


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.

Trimite și altora