Presedintele Iohannis despre Ziua Romanilor de Pretutindeni

Presedintele Iohannis despre Ziua Romanilor de Pretutindeni

Trimite și altora

  • Președintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, că își dorește ca aceștia să se susțină reciproc și să participe la luarea deciziilor care le afectează viața.

Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor.

Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce privește oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut.

Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa.

La mulţi ani români, de aici sau de acolo!

Pentru a marca această sărbătoare, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa luni, 29 mai a.c., ora 17:30, la Muzeul Național Cotroceni, la vernisajul expoziției „Aici – Acolo”, scrie pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale


Trimite și altora