Scrisul de mână ca formă de terapie

Scrisul de mână ca formă de terapie

Trimite și altora

4 motive pentru care să nu abandonăm scrisul de mână

Când terminăm şcoala, terminăm şi cu scrisul de mână, sau aproape. Poate că scrii doar atunci când trebuie să completezi un formular, o listă de cumpărături sau o notiţă pe care o lăsăm lipită pe frigider precum mesaj pentru membri familiei.

Pentru restul lucrurilor, aproape mereu utilizăm calculatorul sau telefonul. Preferăm să scriem de mână ceva ce putem scrie la tastatură? Bineînţeles că nu . Chiar şi atunci când credem că a folosi tastatura este cea mai bună soluţie, putem găsi motive destul de întemeiate pentru a nu renunţa la scrisul de mână, în favoarea tastaturii.

1. Îţi pune în funcţiune creierul.

În 2012 s-a realizat un studiu pe copii care încă nu ştiau să citească şi s-a descoperit că există o legatură între scrisul de mână şi un circuit de neuroni asociaţi cu cititul. Dar, când s-a folosit o tastatură pentru a scrie aceleaşi cuvinte, acest circuit nu se activa. Studiul demonstrează că, această ’’ muncă’’ extra în diferite părţi ale creierului, asociate cu alfabetizarea, ar putea uşura procesul de învăţare al celor mici.

2. Îmbunătăţeşte împărţirea în silabe

Alt studiu, din anul 1990, arată că, micuţii care scriau de mână aveau rezultate mai bune la despărţirea în silabe decât cei care scriau la tastatură. Un alt motiv pentru care copiii nu trebuie sa abandoneze creionul si hârtia.

3. Te ajută să îţi aminteşti

Un studiu recent din anul 2014, compară memoria studenţilor care au scris de mână notiţe, cu cea a cărora scriau pe laptop şi au descoperit că, scrisul de mână îi ajută să înveţe fiecare informaţie nouă pe care o primeau. Se prespune că, atunci cand scrii de mână, trebuie să rezumi într-o idee ceea ce auzi, în loc să transcrii cuvintele pe calculator. Astfel, s-a demonstrat că cei care scriau de mână îşi aduceau aminte mai multe concepte noi decât cei care foloseau tastatura.

4. Te ajută să gândeşti mai rapid

In 2009 un studiu facut de pshihologul Virginia Berlinger pe un grup de copii de gimnaziu , a arătat că cei care scriau de mână, scriau mai repede şi mai mult decât cei care foloseau o tastatura. De asemenea, eseurile acestora erau mai bune şi în ceea ce priveşte conţinutul.


Românii din diaspora au în casa TV românesctv satelitStai informat, tine legătura cu țara / Tv prin satelit oriunde în Europa /


Aşadar, acestea au fost motivele pentru care nu trebuie să abandonam pixul şi hârtia şi să începem să scriem mai des o scrisoare, o felicitare, biletele de dragoste sau un mesaj pentru cei dragi.

Trimite și altora