Deva, pe harta culturală a lumii

Deva, pe harta culturală a lumii

Trimite și altora

Deva a ajuns pe harta culturală a lumii prin artă

Teatrul de Arta Deva va fi gazda ‘International Hans Gabor Belvedere Singing Competition 2017’, un concurs international de prim rang, ajuns la a 36-a editie.

“Competiția, ce se desfășoară încă din anul 1982, reunește cei mai buni interpreți de operă, bărbați și femei, din toată lumea, iar juriul este format exclusiv din directori de opere de pe întreg mapamondul. În 6 martie, la Teatrul de Arta din Deva va avea loc selecția pentru România a acestei ediții a celui mai important concurs internațional de interpretare opera „Hans Gabor – Belvedere Competition”.

digi dolce focus 2017

Considerat o adevarată „bursă a vocilor”, festivalul reunește reprezentanți ai celor mai prestigioase opere de lume, și anume: Metropolitan Opera New York, Royal Opera House Covent Garden London, Teatro alla Scala Milano, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Cape Town Opera, Deutsche Oper Berlin.

„Mă bucur enorm. Vestea că selecția pentru țara noastră a acestui important concurs internațional de operă va avea loc la Deva nu poate decat să îi bucure foarte tare pe reprezentanții teatrului din reședința județului Hunedoara. Aș vrea sa adresez, pe aceasta cale, multumiri deosebite doamnei Isabella Gabor, managerul concursului, dar mai ales maestrului Theodore Coresi, singura voce masculină din Romania premiată la acest concurs, în cei 35 de ani de existență. Mă bucur enorm că, prin acest eveniment, Teatrul de Artă și, implicit, orașul Deva și județul Hunedoara vor fi prezente pe harta culturală a lumii. În aceeași zi, va avea loc și preselecția pentru laboratorul liric „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart, prima producție de operetă a Teatrului de Artă Deva, în colaborare cu Vienna Opera Company”  a declarat Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva.

teatrul-de-arta-deva-inline
Teatrul de Arta Deva

Acest eveniment face parte din programul „Deva – poarta deschisă către lume” și reprezintă un pas important în demersul nostru cultural internațional. Următorul pas este festivalul internațional de artele spectacolului „Deva Performing Arts Festival”, care se va desfășura atât indoor, cât și outdoor, în perioada estivală,