15 ani de la 11 martie însângerat în Spania

15 ani de la 11 martie însângerat în Spania

Trimite și altora


  • Se împlinesc astăzi 15 ani de la sângerosul 11 martie 2004, data la care a avut loc cel mai cutremurător atentat terorist din Spania
  • 15 români printre cei 193 de morți în infamul carnagiu

În 11 martie dispozitivele explozive montate în patru trenuri locale din Madrid au produs 193 de morți și mai mult de 2000 de răniți. În acea dimineață de început de primăvară între orele 7:36 și 7:40, în plină oră de vârf, s-au produs mai mult de 10 explozii aproape simultan în garniturile de tren pline de oameni care mergeau spre serviciu sau școală.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Trenurile au explodat în strada Tellez și în stațiile Santa Eugenia, El Pozo și Atocha. Ultimul dintre ele a explodat la intrarea în gara unde sute de oameni așteptau pe peroane. Dacă deflagrația s-ar fi produs câteva secunde mai târziu, numărul de victime ar fi fost mult mai mare.

În primele momente autoritățile au arătat cu degetul spre ETA ca principal suspect pentru producerea odiosului atentat dar investigațiile din orele imediat următoare și un telefon posterior care aviza iminența exploziei unei alte bombe, amplasate într-un coș de gunoi, au făcut posibilă identificarea autorilor adevărați ai atentatului, Al Qaeda. Era primul atentat al grupării teroriste în Spania.

Citește doar ceea ce merită. Urmărește-ne și pe Facebook.


Trimite și altora