Februarie – carnavalul in jurul lumii

Februarie – carnavalul in jurul lumii

Trimite și altora

Februarie, aproape in intreaga lume, se imbraca in vesminte de carnaval. In continuare, va vom prezenta unele dintre cele mai faimoase carnavaluri, care va pot oferi experiente de neuitat.

Carnavalul de la Veneția: 31 ianuarie – 17 februarie

In faimosul oras Italian are loc anual unul dintre cele mai cunoscute carnavaluri din lume. Programul include spectacole de teatru, expozitii, concerte, ateliere speciale pentru copii, teatru pentru copii, spectacole de lumina, parada mastilor si a costumelor, proiectii de filme, concurs de costume si focuri de artificii. Acestea si multe altele va vor oferi o experienta de neuitat in inima Venetiei.

carnavalul venetia

Carnavalul de la Rio: 13-21 februarie

Poate ca este cel mai ravnit si mai mare carnaval din lume, avand zilnic cate doua milioane de oameni pe strazi. In Rio, totul e despre samba. Parada scolilor de samba, avand in centru renumitele dansatoare braziliene, este o experienta pe care fiecare ar trebui sa o incerce macar o data in viata. Carnavalul inseamna mai intai plajele: Copacabana, Ipanema si Leblon, locuri unde cele mai focoase femei din lume sunt sufletul petrecerii diurne.

Carnavalul de la Nisa: 13 februarie – 1 martie

Franta se imbraca in haine de carnaval: spectacole, parada de costume, jocuri de lumini, focuri de artificii, expozitii. În fiecare zi vizitatorii pot asista la spectacolul-parada oferit de cei peste 1.000 dansatori si muzicanti veniti din toate colturile lumii.

Carnavalul din Dubrovnik: 5-19 februarie

Carnavalul din Dubrovnik dateaza inca din secolul XIV si contine multe dintre traditiile originale din acea vreme. Oamenii se aduna din zonele din jur pentru a se imbraca in costume viu colorate, facand parada pe strazi in sunet de trompete si tobe. Au loc spectacole, expozitii, concerte, parada de costume intr-un oras-cetate de toata frumusetea. Lupte de turnir au loc in centrul orasului, cu calareti ce arunca lanci catre un inel de argint legat de o franghie.

...

carnavalul dubrovnic


Trimite și altora