Festivalul Berii Barcelona 2016

Festivalul Berii Barcelona 2016

Trimite și altora

Are loc zilele acestea o nouă ediţie a Barcelona Beer Fest. Timp de trei zile, mai mult de 350 de varietăţi de bere şi 70 de posturi de distribuţie inundă sala mare a Muzeului Maritim din Barcelona şi vor primi printre alţii personaje de talia marelui maestru berar Mikkel Borg Bjergsø.

Şi ăsta cine e?

“Imaginează-ţi când Barça joacă undeva prin Azerbaidjan, privirile admirative ale spectatorilor când iese Messi. Mikkel este asta”, spune Miquel Rius, unul dntre cei patru organizatori. Acest particular personaj este fundatorul Mikkeler, o companie care a făcut bere, între alţii, pentru Noma şi El Celler de Can Roca.

bere artizanala


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Vre-o bere nouă?

“Acum câteva zile un fan al berii artizanale ne spunea că a gustat doar 57 dintre cele 350 pe care le avem aici”, spune Mikkel, care remarcă Hops & Hopes (berea oficială a festivalului), sau pachetul de patru beri denumit El Clàssic. Imbatabil.

Festivalul Berii Barcelona 2016

festiavalul beriiCând frigul moare, vine berea! Din 4 pâna la 6 martie se celebrează, în preţioasa incintă a Muzeului Maritim din Drassanes, a cincea ediţie a festivalului berii din Barcelona, un festival dedicat berii artizanale din toată lumea. Ca noutate va include prima ediţie a Barcelona BeerChallenge, un concurs de bere la care se poate prezenta orice berar care urmează filozofia festivalului: să aibă ca prioritate calitatea, să sprijine internaţionalizarea produsului ţi să promoveze cunoaşterea şi crearea unei culturi a berii artizanale. Aparte de o prezenţă solidă a berarilor tradiţionalei, vor fi prezente sute de propuneri noi, care se vor putea degusta doar în cadrul festivalului.

...

Anul trecut au fost înscrise 300 de varietăţi de bere, anul acesta numărul este în creştere. Nu lipseşte necesara ofertă de ‘Street-food’ ideală pentru aprecierea unei halbe de bere. Intrarea costă 7 euro şi include ghidul festivalului, un pahar şi 2 euro în moneda proprie a festivalului.