Formentor de las Letras 2018 pentru Mircea Cărtărescu (audio)

Formentor de las Letras 2018 pentru Mircea Cărtărescu (audio)

Trimite și altora

Premiul Formentor 2018 decernat anul acesta scriitorului Mircea Cărtărescu

RTVE a dedicat joi, 27 septembrie 2018, spațiul cultural al „Privirii Critice” scriitorului român cu ocazia decernării prestigiosului premiu Formentor în Mallorca pentru traducerea primei părți a trilogiei sale Orbitor publicat de casa editorială Impedimenta anul acesta. Acompaniat de traducătoarul Marian Ochoa de Eribe Cărtărescu s-a deschis curiozității criticii literare spaniole cu sinceritatea copilului care se simte încă, Cărtărescu a împlinit anul acesta 62 de ani pe care nu-i arată.

– Ați putea trăi în oricare parte a lumii, oricare metropolă consolidată ar fi fericită să vă găzduiască dar locuiți în continuare la București, a comentat întrebător Alberto Martinez Arias iar răspunsul scriitorului a provocat liniște: „Casa mea e acolo unde este familia mea iar acum ei sunt în România.”

„El ala izquierda” (Aripa stângă) este prima parte a trilogiei „Cegador” (Orbitor) pusă pe rafturile librăriilor de limbă hispanică de Casa Editorială Impedimenta din Mallorca.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /El ojo crítico este emisiunea informativă dedicată actualității culturale spaniole cu cea mai îndelungată traiectorie în media iberică, anul acesta  împlinește 35 de ani de existență în antena Radio Nacional De Espana.