La multi ani Romania! – mesaje


  • Se împlinesc 100 de ani de când 1 Decembrie semnifică nașterea României mari așa cum o cunoaștem astăzi
  • Ziua Națională are pentru noi, cei care trăim înafara granițelor, o semnificație aparte, necesară și terapeutică
  • Astăzi suntem cu gândul la ai noștri de pretutindeni, pulsează vital vena identitară și ne urăm de bine

Am primit mesaje cu ocazia Zilei Naționale de la români din Spania și prieteni localnici îndrăgostiți iremediabil de România pe care le transmitem cu drag:

În zi de sărbătoare doresc românilor tot binele din lume, curaj și forță, înțelepciune și putere de muncă, sănătate și poftă de viață. Iar țării mele îi doresc să aibă parte de oameni care să o gospodărească bine în următoarea sută de ani.

Alexandru Nitescu – CEO Moș Ion / Europrod Distribution / Tarragona

De Ziua Națională a României vă transmit cele mai sincere urări de bine și vă doresc să aveți parte de un viitor prosper și fericit alături de cei dragi.
Să fii mândru că ești român, trăind și simțind românește, zi de zi.
La Mulți Ani României!

Augustin Montero

 

Românilor de pretutindeni,din toate colțurile lumii, românilor de acasă, să ne felicităm, sărbătorim ziua noastră națională! Este un prilej de bucurie și de mândrie pentru că ne afirmăm încă o dată ca națiune independentă și liberă! Să prețuim aceste două atribute de care nu s-au bucurat înaintașii noștrii!

Maria Liciu – traducător

 

Ziua Națională a României trebuie folosită ca un simbol național de uniune între toți compatrioții noștri. Un ideal pentru care ai noștri au luptat secole și ni l-au lăsat spre păstrare, deci, trebuie cinstit și reactualizat. Le urez tuturor, cu ocazia acestei zile să aibă în suflet România, zilnic, să o iubească și cinstească fără să fie nevoie de o zi anume și bineînțeles, le urez multă liniște sufletească. La mulți ani români, oriunde vă aflați.

Catalin Serbu – manager Gazeta de Spania

 

Probabil că nu e de-ajuns să umplem facebook-ul cu tricolorul o data pe an, de 1 Decembrie iar unirea pe care o sărbătorim astăzi o să ajungă să fie realitate atunci când fiecare român o să se simtă unit de ceilalți sufletește. Unirea adevărată nu se face doar cu hore și steaguri și o dată pe an, se clădește în fiecare zi prin implicare in interiorul comunităților, indiferent unde ar fi aceastea.

Salvati Rosia Montana / Madrid

 

Felicitări români din România, din diaspora și de pretutindeni, aveți o țară minunată, dar din cand în când trebuie să aveți încredere în voi!

Enric Centeno – artist grafic

 

Ziua Națională a României este prilej de mare bucurie pentru toți românii.Vă dorim ca 1 Decembrie să vă aducă în fiecare an realizări de excepție și să fiți mândri că sunteți români. La mulți ani România!

Doru Roșu – administrator Mercatrom Alimentacion sl

 

“Veșnicia s-a născut la sat!”, spunea poetul Lucian Blaga, satul românesc păstrează datini, obiceiuri și credințe populare. Eu cred că tradițiile sunt rădăcinile viitorului, cât timp le cunoaștem și le transmitem din generație în generație, vom ramâne veșnic români. Ziua de 1 Decembrie este ziua în care s-a facut dreptate, cea mai importantă zi a națiunii române, astăzi ne leagă sentimente de dragoste de țară și de prețuire a strămoșilor care au luptat și și-au dat viața pentru țara noastră. La mulți ani, România!

Alexandra Tarba – profesor de limbă, cultură și civilizație românească

 

Din toată inima, urez echipei revistei Robarna, cititorilor săi și tuturor românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la multi ani fericiți, plini de realizări și împliniri personale. Sărbători fericite și binecuvântate!

Ingrid Hodivoianu – Consultant / Traducător autorizat în Catalunya

 

Un gând bun către toți cei care după orele de muncă, la casele lor, vorbesc românește. Copiilor noștri aici care se uită cu drag la eforturile pe care le facem să ne păstrăm identitatea și tradițiile le spun să vorbească la rândul lor românește chiar dacă pentru ei este doar una dintre cele trei limbi utilizate în viața de zi cu zi. Avem multe lucruri în comun iar unul dintre ele este sărbătoarea de astăzi, La mulți ani România!

Lacramioara Dubala – Asociația Culturală Română din Igualada

 

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc să transmit poporului român cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit.
Hai să dăm mâna cu mână, cei cu inima română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească.
La mulți ani, oriunde v-ați afla!
La mulți ani România! La mulți ani prieteni! La mulți ani români de pretutindeni!

Tatiana Untu – scriitoare basarabeancă îndrăgostită de România

 

In fiecare an de Ziua Naționala a României ma duc cu gândul in trecut si-mi amintesc cu câte jertfe s-a ajuns la ceea ce suntem azi: o națiune liberă! Gândul redacției România Expres pentru fiecare cititor este sa nu uite înainte de a fi roman, sa fie om. La mulți ani România! La mulți ani români!

Alin Sacacean – manager RomâniaExpres

 

Unii dintre noi suntem plecați ani buni din România, iar Spania și-a câştigat în inima noastră un loc privilegiat. Și totuşi avem sufletul acasă în fiecare moment. Aici nu suntem ardeleni, olteni, munteni, moldoveni; aici toți suntem români și poate mai patrioţi decât cei ce se bat cu pumnii în piept pe la televizor sau microfoane.

Şi noi iubim România şi îi vrem binele mai mult decât mulţi alţii care se hrănesc din ea. Şi noi am copilărit, am crescut şi am fost educaţi acolo şi pentru noi România e casă părintească.Şi noi, răspândim valorile româneşti, vibrăm la imnul românesc. Sufletul nostru respiră, iubește și trăiește românește! Cum am putea ascunde ceea ce suntem? Nu ni s-a dăruit nimic, deși am fost judecați, am plecat prin lume pentru siguranța celor dragi. N-am plecat de lasi sau de frică, am plecat pentru că voiam ceva mai mult. Niciunul dintre noi nu uită anii de acasă. Sunt ca un refugiu pentru minte şi suflet. La multi ani, România!
La multi ani, tuturor românilor de pretutindeni şi celor de acasă!

Maria Felicia Marie – întreprinzător lleida

 

La mulți ani români, oriunde v-ați află! (sic) La mulți ani România! La mulți ani și celor ce simț (sic) și gândesc românește!
În numele unei persoana (sic) care s-a îndrăgostit de cultura și limba românească.

Maris Stella Morales

 

„Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim
Alta limba armonioasă ca ea nu gasim”
Tuturor românilor care trăiesc, muncesc si-si educa pruncii în afară țării mame, le transmit din inima îndemnul ca nu doar in zilele de sărbătoare sa se simtă români, ci în fiecare zi sa-si îmbrace haina demnității, a curajului, a sincerității caracteristice neamului nostru si sa vorbeasca in limba noastră atât de dulce si de caldă pentru că doar în acest grai putem simți românește

Parintele Costinel Purcarea de la Parohia Sfanta Teodora de la Sihla din Manresa