Ministerul Diasporei va avea o nouă lege

Ministerul Diasporei va avea o nouă lege

Trimite și altora
  • 5
    Shares

Ministerul Românilor de Pretutindeni a promovat unele modificări la legea 299/2007 care se referă la sprijinirea comunităților de români dinafara granițelor. Trei măsuri pe care ministerul le-a considerat importante au trecut de cele două camere ale parlamentului și se vor converti previzibil în măsuri aplicabile în viitorul apropiat.

  1. Detașarea personalului MRP în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe sub forma atașaților diplomatici pentru comunitățile românești din străinătate;
  2. Acordarea de burse de studiu în vederea aprofundării cunoștințelor de limba română și pentru afirmarea identității;
  3. Înființarea Agenției pentru Cercetare, Strategie și Sprijin pentru Diaspora, având rol de sinteză și analiză cu privire la domeniul protecției drepturilor diasporei. Aceasta se va ocupa cu elaborarea de pachete de informații și campanii de diseminare de informații pentru tematici de interes în rândul românilor aflați în afara granițelor precum: oportunitățile de accesare a finanțărilor nerambursabile din fondurile naționale și europene, identificarea și explicarea în detaliu a facilităților  fiscale pentru demararea de afaceri, investiții, prezentarea opțiunilor de formare profesională, educațională etc. existente în România.
  • 5
    Shares