O idee excelentă – Tabăra de vară în Spania – Mănăstirea Vilaller

O idee excelentă – Tabăra de vară în Spania – Mănăstirea Vilaller

Trimite și altora

Tabăra de vara de la Mănăstirea Ortodoxă “Sfânta Parascheva” din Vilaller destinată copiilor şi adulţilor români rezidenţi în Spania, oferă şi anul acesta “o săptămână altfel” într-un cadru natural special, sub egida Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, prin Departamentul  Tabere. Succesul înregistrat anul trecut, când s-au organizat pentru prima dată taberele Vilaller, este garanţia unei bune investiţii în educaţia copiilor noştri sau în căutarea echilibrului emoţional pentru adulţii care aleg o bună alternativă de vacanţă.

Situată la poalele munţilor Pirinei, mănăstirea Vilaller este o oază de linişte şi pace în mijlocul naturii. La aproximativ 270 km de Barcelona 130km de Lleida şi 250 km de Zaragoza, în apropiere de Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, tabăra de vară Vilaller este o destinaţie mai mult decât recomandabilă.


Românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?dolce telekomStai informat, tine legătura cu țara, romanește / Tv satelit oriunde în Europa /


Coordonatorul taberei  dl Radu Ursachii ne spune: “Trăim într-o lume unde stresul de zi cu zi afectează atât pe noi cât și copii noștri, avem nevoie de a găsi liniștea într-un loc mai special. În cadrul taberei de vară de la Mănăstirea Vilaller, ne propunem să creem un mediu educativ-misionar pentru părinţi, copii şi tineri, unde să promovăm spiritualitatea ordotoxă .., prin educaţia non-formală şi activităţile diversificate. Toate activităţile se fac într-un mediu deschis şi destins pentru ca fiecare copil să se poată integra cât mai bine şi mai mult în programul liturgic.”

Tabăra, deschisă până la 15 August, este organizată în 5 serii de câte o săptămână fiecare, 7 zile și 6 nopții cu sosirea duminica și plecarea sâmbăta. Aceste 5 serii sunt destinate copiilor de la 9 la 18 ani precum şi părinților, urmând un program prestabilit sub supravegherea personalului special pregătit pentru activităţile propuse.

Activităţi din programul de anul trecut:

Aventură
– Supravieţuire în natură
– caiac-canoe

Dezvoltare Personală
– atelier de comunicare
– teambuilding
– jocuri de echipă

Arte
– Muzică bisericească
– Modelaj în lut
– Pictura bisericească
– Braţari/origami

Sport
– Tir cu arcul
– Frisbee
– Volei/basket/fotbal

Ecologie
– Abc montan
– Orientare de zi
– Drumeţie

Spiritualitate
– Discutii cu preotul taberei
– Rugăciunea de dimineaţa şi seară
– Participarea la Sfânta Liturghie

Relaxare şi distracţie
– Cinema
– Scenete de teatru
– Dans
– Seara talentelor
– Concursuri pe echipe

Supravegherea copiilor este făcută de către animatorii socio-educativi, special pregătiţi pentru aceasta. Echipa este condusă de către coordonatorul taberei şi în fiecare serie de către preotul taberei care are grija de formarea lor spirituală.

Important! Pe perioada activităţilor utilizarea telefonului mobil, a tabletei este limitată. Tabăra încurajează interacţiunea directă dintre participanţi şi petrecerea a cât mai mult timp împreună. Regulamentul taberei interzice animalele de companie.

Din informaţiile pe care le avem la această oră primele două serii, cele de până în data de 11 Iulie s-au ocupat în întregime. Pentru detalii despre înscriere, preţuri, amănunte privind transportul sau alte detalii organizatorice contactaţi în timp util reprezentanţii parohiilor ortodoxe din zona în care trăiţi. Câteva dintre posibilele date de contact le găsiţi mai jos:

-Parohia Sf. Gheorghe din Barcelona, părintele Protoiereu Aurel Bundă:
Tel: 0034-932.525.268 mobil: 0034-650.318.404
mail: barcelona@mitropolia.eu  sau  a_bunda@hotmail.com

-Parohia din Tarragona, părintele Vasile Baltăreţu
Tel/Fax : 0034-977.556.727 ; mobil : 0034-677.136.510
mail: tarragona@mitropolia.eu  sau prvasile@hotmail.com

-Parohia din Sabadell, părintele Vasile Candea
tel.   642162358

-Parohia din Lleida, părintele Daniel Simon
Tel.: 0034-973.237.129 ; mobil: 0034-671.161.045
mail: lleida@mitropolia.eu  sau prdanielsimon@yahoo.com

...