Premiul Charlemagne pentru tinerii implicati in proiecte europene

Premiul Charlemagne pentru tinerii implicati in proiecte europene

Trimite și altora


Parlamentul European şi Fundaţia Internaţională pentru Premiul Charlemagne din Aachen oferă un premiu de recunoaştere, tinerilor care susţin schimbarea şi se implică activ in proiecte de dezvoltare europeană. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani care se ocupă de proiecte despre care cred că pot privi interese europeane sunt invitaţi să se inscrie în competiţie până în 20 februarie.

Candidaturile se depun online, pe site-ul Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni.

Participanții se pot înscrie individual sau în grup. În cazul proiectelor de grup și al proiectelor transfrontaliere, acestea pot fi depuse doar într-o singură țară care este strâns legată de proiect.

Candidaturile pot fi depuse în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Celor trei proiecte câștigătoare (alese dintre cele 28 de proiecte nominalizate de juriile naționale din fiecare stat membru al UE) li se vor acorda premii în valoare de 7.500 de euro, 5.000 de euro și 2.500 de euro, precum şi recunoaştere la nivel european şi în mass-media.

Reprezentanții proiectelor vor fi invitați să viziteze Parlamentul European în Bruxelles sau în Strasbourg, în toamnă. Reprezentanții celor 28 de proiecte nominalizate vor fi invitați la ceremonia de premiere și vor sta câteva zile la Aachen, în mai 2017.

Proiectele prezentate trebuie să promoveze înțelegerea europeană și internațională, să servească drept model pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple practice europenilor care trăiesc împreună, ca o singură comunitate.

Informaţii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum şi formularul de înregistrare se regăsesc la http://www.charlemagneyouthprize.eu


Trimite și altora