Prindem greu si uitam repede

Prindem greu si uitam repede

Trimite și altora

     Se aud reprosuri mai voalate sau mai directe pe care Domnul Iohannis le merita sau nu. Presedintele in functie a implinit de mult suta de zile de gratie si continua sa confirme: Nu este ce ne-am fi asteptat sa fie. Era oricum o loterie, in afara sibienilor get beget care isi cunosteau  gospodarul dupa ce le-a fost primar, noi ceilalti am ales ca la loz in plic. Si iar pierdem. O remiza macar sa fi iesit sa ne fi luat banii inapoi.

     Alegerea anti-Ponta a avut ca efect doar impiedicarea accesului la Cotroceni a unui personaj cu zurgalaii DNA-ului atarnati de turul pantalonilor. Drept este ca nu e deloc sigur ca daca ar fi fost ales presedinte l-ar mai fi pus sub acuzare cineva. Ar fi fost Domnul Presedinte. Si nu se cade. Si am fi continuat sa ne facem ca avem incredere in zambetul ala superior – marca inregistrata Ion Iliescu – (cu care unii, mai cârcotasi din fire, il banuiesc de rudenie).

     Asta ne-a iesit, a fost câstigul nostru votând anti-ceva. I-am invins. In sensul ca nu au câstigat ei. Doar ca nu i-am si inconjurat. Cand alegi anti-ceva nu poti avea pretentia la alt câstig. Poti obtine cel mult ca ceva-ul ala sa nu câstige. Astfel ca nu poti cere garantii ca ala pe care l-ai ales doar „ca sa nu câstige alalalt” o sa si faca lucrurile de care speri ca o sa se ocupe. Nu, tu nu l-ai votat pentru ce ti-a promis el ca o sa faca, pentru carisma, program sau galeata de plastic. Ai facut-o ca sa nu câstige unul care parea ca are contract cu vesnicia la putere. Dar parca tot ti se face gura punga.

     Prindem greu si uitam repede. Am mai votat odata anti-ceva si a iesit presedinte Constantinescu. Care Constantinescu? Cum care, am avut un presedinte care se numea asa. E adevarat ca nu toti presedintii intra in istorie. Dar orisicât!


Trimite și altora