Seara Ghetutelor – Mos Nicolae

Trimite și altora

Este un obicei vechi de a face cadouri in aceasta zi.
Spre desebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. Se spune ca insusi Sfantul Nicolae a ajutat 3 sarmane fete din orasul sau, aducandu-le dar de zestre, noaptea, fara sa fie vazut. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfantului Nicolae, cei dragi noua, in special copiii, primesc daruri de la mosul care nu se arata niciodata.

Este seara in care se ingrijesc ghetutele. Nu vrem ca din cauza unor incaltari prafuite sau murdare, generozitatea lui Mos Niculae sa aiba de suferit.

Reteta e simpla: se aleg cu grija ghetele cele mai incapatoare pe care le aveti, se sterg cu o carpa de praf si se cauta cu infrigurare crema de ghete pe care nu ati mai folosit-o de mult dar stiti ca trebuie sa fie pe undeva printr-un sertar. Lustruiti ghetele cu grija si le asezati perfect aliniate in fata celorlalte ghetute, sa se vada.

(un secret dar nu il spuneti nimanui: inainte de a merge la culcare asigurati-va ca ghetutele inca mai sunt acolo unde le-ati lasat, primele, nu cumva altcineva sa si le fi pus mai in fata)

Reteta este valabila inclusiv pentru ghete cu masura peste 44 🙂

Leave a Comment