Vezi Pamplona – Iulie, Sanfermines

Vezi Pamplona – Iulie, Sanfermines

Trimite și altora

    Fiestas de San Fermín, cunoscute sub numele popular de sanfermines, sunt o sarbatoare in onoarea Sfantului Fermin de Amiens care se desfasoara in fiecare an in Pamplona, Navarra.

    Sarbatoarea incepe cu lansarea chupinazo din balconul Primariei din Pamplona, la ora 12 la pranz in ziua de 6 iulie si termina la ora 24 in 14 iulie cu un Pobre de mí…, un cantec de despartire.

    Una dintre activitatile cele mai spectaculoase este cursa amatorilor de senzatii tari urmariti de taurii eliberati pana in piata Primariei. Cursele se numesc encierros si dureaza intre doua si trei minute pe un traseu de 849 de metri, incepand la ora 8 dimineata fix.

    Unul dintre pasionatii inconditionali ai sarbatorii a fost Ernest Hemingway care a scris despre ea in romanul Fiesta. Populatia Pamplonei in timpul saptamanii de sarbatoare trece de la 190.000 la mai mult de un milion de persoane.

    Personal va pot spune ca e un spectacol pe care trebuie sa il vezi odata in viata. se mananca bine si se bea strasnic, e un loc in care sa iti faci prieteni.

sanferminFoto: «Chupinazo pamplona»


Trimite și altora