Siesta impreună cu cainele înseamnă odihna garantata

Siesta impreună cu cainele înseamnă odihna garantata

Trimite și altora


Multe investigații au punctat efectele pozitive pe care le are conviețuirea cu un animal de companie.

Împărțim multe lucruri cu fidelii noștri prieteni. Unii dintre noi până și patul. Și dacă asta poate părea șocant pentru unii dintre noi, un studiu recent desfășurat la Centrul pentru Studierea Somnului al clinicii Mayo din Scottsdale, Arizona (SUA), concluzionează că, împotriva percepției că mișcarea și zgomotele pe care aceste ale produc ar putea să ne tulbure  somnul, senzația de apropiere cu prietenul nostru compensează pe deplin, îmbunătățind calitatea odihnei.

satelit televizor

Cum ne afectează împărțind încăperea cu animalul de companie? Persoanele care dorm cu animalele de companie se odihnesc mai bine pentru că se simt mai în siguranță. este concluzia studiului asupra unui grup de 150 de pacienți, dintre care 74 aveau un animal de companie (majoritatea căței sau pisici).

În urma completării formularelor propuse de către participanți, a rezultat că 56% dintre cei care aveau un animal de companie le permiteau acestora să doarmă cu ei, în aceeași încăpere sau chiar în pat. Dintre ei, 41% au declarat că nu îi deranja cu nimic să doarmă cu câinele sau pisica alături, dimpotrivă, îi ajuta să aibă un somn mai bun, dându-le senzația de securitate, companie și liniște.

„Profesioniștii din sănătate care lucrează cu pacienți care au probleme cu somnul ar trebui să întrebe despre ambientul în care se doarme în casă și, în concret, prezența animalelor de companie, pentru a-i ajuta să găsească soluții pentru optimizarea odihnei”, declară Lois Krahn, responsabila studiului.

Studiu publicat în Mayo Clinic Proceedings.


Trimite și altora