Fara restrictii COVID la calatoria Spania-Romania-Spania

Fara restrictii COVID la calatoria Spania-Romania-Spania

Trimite și altora


Dinspre România spre Spania nu mai sunt restricții de ieri

Începând cu data de 2 iunie 2022, la intrarea în Spania nu se mai solicită prezentarea formularului de control sanitar SpTH și nici a certificatului COVID-19. Măsura este valabilă pentru pasagerii care sosesc în Spania pe cale aeriană sau maritimă, provenind din statele membre ale Uniunii Europene sau statele asociate Schengen cum este cazul României.

Trebuie să țineți totuși cont de faptul că acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului. Având în vedere că acestea pot varia de la o companie la alta, unele pot condiționa zborul de purtarea măștii de exemplu, se recomandă ca anterior călătoriei să consultați condițiile de îmbarcare prezentate de compania aeriană și cu aeroportul de origine a călătoriei.

Dinspre Spania spre România nu mai sunt restricții din martie

După cum deja știam pentru zborul către România încă din 11 martie nu se mai face carantină și nici nu se mai completează formularul digital de intrare în țară în condițiile în care din 11 martie 2022 a încetat aplicabilitatea Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. De asemenea, în conformitate cu Hotărârea nr.16 din 8 martie a.c. a încetat și aplicabilitatea Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor.

Astfel că, la intrarea în România:

  • Nu se mai aplică măsura carantinării
  • Nu mai este obligatorie completarea formularului digital de intrare în țară (PLF).

Pentru informații suplimentare privind condițiile de intrare în România, ambasada de la Madrid recomandă să contactați Poliția de Frontieră Română (https://www.politiadefrontiera.ro), telefon (+4) 021.316.25.98, Info Line (+4) 021.9590, e-mail: pfr@igpf.ro


Trimite și altora