Ambasadorul României în Germania Emil Hurezeanu – ”România are CEVA ce Europa tot încearcă să obţină şi NU REUSESTE!”

Ambasadorul României în Germania Emil Hurezeanu – ”România are CEVA ce Europa tot încearcă să obţină şi NU REUSESTE!”

Trimite și altora

”Romania are CEVA ce Europa tot încearcă să obţină şi nu reuşeşte!”

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, a explicat, la Realitatea TV, care este marele atu al României, pe care Europa a încercat să îl atingă, dar nu a reuşit.

 

Emil Hurezeanu a vorbit despre diferenţa dintre Europa şi România:

Noi avem această diversitate federalistă naturală, de popor european. Noi avem ce încearcă astăzi să facă şi nu reuşeşte Europa: adunând petice de naţiune, de limbi, suntem într-un mic bruiaj al armonizării federaliste europene, nu reuşim să fim o federaţie, ca America, în Europa, ci suntem doar o confederaţie cu interese parţiale, România este de mult. Are aceeaşi limbă, aceeaşi cultură şi nişte tensiuni interioare care o fac foarte aptă să reziste, să fie cea mai mare şi mai rotundă ţară, în ciuda pierderilor pe care le ştim, din 1918 şi până astăzi.

România nu este o ţară cu răzbunări istorice neaşteptate. Mulţi istorici spun că românii au şi ei motive să fie nemulţumiţi, suntem o ţară încercată din punct de vedere economic, s-ar putea ca Brexit-ul să îi facă pe românii sărmani care merg să lucreze în Europa şi mai sărmani, dar nu există un decont istoric, împotriva Germaniei sau Europei.

Noi nu am avut o contopire a elementelor, totul rămâne aşa cum este, cu propria identitate. Nu am avut multiculturalitate ostentativă. Ne-am lăsat în pace unii pe ceilalţi. Asta se numeşte interculturalitate„

Sursa: realitatea.net


Trimite și altora