Mărţişoare, mărţişoare – pentru Mămici şi Domnişoare

Mărţişoare, mărţişoare – pentru Mămici şi Domnişoare

Trimite și altora

Credeaţi că mărţişoarele apar aşa, din neant, pur şi simplu pe un raft unde mergeţi să le cumpăraţi când vine ziua potrivită? Ei nu, nu e chiar aşa. Cu timp înainte mâini iscusite împletesc, taie, cos, lipesc, .. mă rog .. mărţişoresc(?!) micile bijuterii pe care le oferim dragelor noastre la început de primăvară.

Martisor Barcelona 2016

Atelierul Mărţişor, pe care l-au organizat EştiMoldova împreună cu prietenii şi susţinătorii lor ieri după amiază în Barcelona, a pus pe mesele de lucru ale micilor meşteşugari materialele necesare confecţionării a câtorva zeci de mici bijuterii cu care se vor mândri mămicile şi domnişoarele care le vor primi.

atelier martisor

A fost nevoie de asemenea de „combustibil” pentru ca mânuţele dibace să poată funcţiona, drept pentru care platourile cu prăjituri de care mamicile s-au îngrijit s-au bucurat de mare atenţie (a fost prezentă chiar şi o oală de sarmale pentru cine a avut nevoie de un ajutor mai serios).

prajituri robarna

Participarea a fost o surpriză, după ce la atelierul precedent participarea a fost mare, de data asta spaţiul s-a dovedit aprope neîncăpător, semn că vrem să ne întâlnim o sâmbătă dupa amiază, că ne place să ne cunoaştem, să socializăm.

estimoldova martisor

prietenie robarna

Mărţişorul este unul dintre lucrurile care ne lipsesc trăind afară, sărbătoarea nefiind una pe care localnicii să o cunoască, astfel că a trebuit să treacă ani până să pot oferi dragelor mele un mărţişor cu şnuruleţ alb-roşu, nu aveam de unde să îl cumpăr. Cu atât mai mult iniţiativa lor este de lăudat.

bucurie robarna

Mărţişoarele originale confecţionate în cadrul atelierului împreună cu cele pe care un creator de artă le oferă le veţi putea cumpăra fireşte, vor fi expuse. Preţurile nu sunt mari iar bucuria dragelor voastre va fi imensă.

diploma martisor

 

 

 


Trimite și altora