Infarctul avizează cu 4 săptămâni înainte.

Infarctul avizează cu 4 săptămâni înainte.

Trimite și altora

Relaţionăm un infarct cu ceva imprevizibil, care nu dă semne că s-ar putea produce până în momentul în care are loc. Se pare că nu este chiar aşa. Organismul dă semne cu câteva săptămâni înainte că ceva nu este în regulă şi o face în multe feluri, au constatat cercetători ai Institutului Cedars-Sinai, din Los Angeles (SUA)

Unele semne sunt evidente: durere în piept sau durere abdominală, dificultăţi în exercitarea funcţiei respiratorii, papitaţii, prăbuşirea bruscă a presiunii arteriale sau pierderea cunoştinţei. Alte simtome, cum ar fi durerea de spate sau ameţeala şi stare de vomă, pot fi caracteristici ale unei afecţiuni cardiace sau de altă natură, demne oricum de a fi evaluate de un medic specialist.

Problema în cazul unui infarct, după părerea investigatorilor Institutului Inimii al Cedars-Sinai este exact aceasta: semnele sunt ignorate şi nu ajung să fie analizate de către un medicinfarct specialist. Consecinţele în acest caz sunt nefaste pentru că mortalitatea atinge cote incredibile. Din 68.000 de persoane care suferă un infarct în Spania, 27.000 mor înainte de a ajunge la spital.

Caracteristica ce face ca acest studiu să fie special constă în relaţia simtomelor obţinute după ce au fost intervievaţi bolnavi şi persoane apropiate ale acestora, care nu au dat importanţă semnalelor pe care organismul bolnavului de inimă le-a dat. Acest fapt ar trebui să ducă, susţin specialiştii la strategii de prevenire care să implice familia şi mediul social în supravegherea afecţiunilor inimii.


Trimite și altora