Metroul Barcelona în grevă

Metroul Barcelona în grevă

Trimite și altora

Sindicatul (El Comite de Empresa) Metroul Barcelona se ridică de la masa negocierilor privind contractul colectiv de muncă. La 1,30 dimineaţă, după 9 ore de negocieri, reprezentanţii sindicatului au anunţat că vor face greva luni şi marti, două dintre zilele cele mai aglomerate ale Mobile World Congress (MWC).

După cum a explicat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Óscar Sánchez, decizia a fost luată după ce conducerea Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a insistat că singura formă de a ajunge la un acord privind contractul colectiv de muncă trebuie să treacă prin „negocierea unui acord pe trei ani” lucru cu care nu pot fi de acord.

Sindicatul a calificat decizia drept „provocare” şi a decis ruperea negocierilor considerând „ruşinoasă” pretenţia conducerii TMB. Un reprezentant al Primăriei Barcelona va da explicaţii astăzi într-o conferinţă de presă pentru a oferi versiunea lor asupra negocierilor.

Rezultatul este că metroul barcelona nu va funcţiona 24 ore luni şi marţi. Serviciile minime sunt de 50% la orele de vârf şi 30% în restul zilei.

Organizatorii MWC au precizat deja săptămâna aceasta că au prevăzut această posibilitate şi au în vedere un „Plan B” pentru garantarea mobilităţii participanţilor la congresul mondial al telefoniei.


Trimite și altora