Radare care „ştiu” când conduci fără centură sau vorbind la telefon

Radare care „ştiu” când conduci fără centură sau vorbind la telefon

Trimite și altora

Tehnologia avansează şi acum ne dăm seama de asta când am aflat că noile radare pe care le instaleaza la Direccion General de Trafico pe soselele spaniole vor putea „vedea” dacă nu purtăm centura sau dacă vorbil la telefon în timp ce conducem.

Este vorba de 70 noi radare care vor fi amplasate in zone definite ca fiind conflictive si cu care DGT pretinde continuarea trendului pozitiv in prevenirea accidentelor de trafic, conform analizelor facute 77% dintre accidentele cu victime mortale pe sosele nationale au implicat lipsa centurii de siguranta.

Soselele nationale sunt considerate componente ale retelei de drumuri spaniole cu cel mai ridicat indice de pericol, 16,6% dublul numarului corespunzator autostrazilor. Din aceste motive DGT a anuntat instalarea acestor noi 70 de radare in puncte din reteaua de sosele nationale spaniole, fara a specifica insa punctele kilometrice exacte unde vor fi amplasate aceste aparate capabile de a capta 50 de imagini pe secunda.

Noi radare „de tramo”

Nu este singura noutate de la DGT pentru acest inceput de an. Noi radare „de tramo” vor fi instalate adaugandu-se astfel campaniei incepute anul trecut.

Toleranta radarelor

Este util sa reamintim nivelele de toleranta stabilite anul trecut pentru radare:
-In zone in care limita de viteza este inferioara a 100 km/h, respectiv intr-o zona in care viteza maxima stabilita este de 90 km/h radarul actioneaza la 98 km/h.
-In zone in care limita de viteza este superioara a 100 km/h, nivelul de toleranta se fixeaza in 7%, insemnand asta ca de exemplu intr-o zona cu limita la 100 km/h radarul se declanseaza la 109 km/h iar in una cu 120 km/h la 131 km/h


Trimite și altora