Sărbători Româneşti în Catalunya

Sărbători Româneşti în Catalunya

Trimite și altora


Coincidenţa Sărbătorilor Pascale cu Ziua Muncii1 Mai a fost de natură să alăture manifestările tradiţionale preponderent religioase cu cele legate de Ziua Muncii. Activităţile desfăşurate de către asociaţiile româneşti din Catalunya au fost numeroase, unele legate strict de Paşti iar altele marcând şi caracterul festiv al zilei de 1 Mai.

PARETS del Valles

Duminică, 1 mai 2016, în prima zi de Paște, a avut loc „Festivalul Românilor din Catalunya”, organizat cu sprijinul şi participarea primăriei din Parets de Valles prin persoana doamnei Africa Martinez Belles, consilier dezvoltare şi cooperare.

A fost prezentată o expoziţie de icoane pictate, ouă încondeiate şi lucrări de artizanat expuse de artistul popular Vasile Zaharia şi pictoriţa Veronica Milea. Remarcăm de asemenea participarea cu exponate a OrigenNatural cu săpunurile artizanale, aromate.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


De la un festival românesc nu puteau lipsi cântecul şi dansul popular, vedeta incontestabilă a manifestării fiind îndrăgita vedetă a muzicii populară Ionela Prodan.

ionela prodan parets del valles
Ionela Prodan / foto: RoBarna

Vasi Carabuş, Vlad Teodosiu Paducel, Angela Mocanu, Carmen Mezea au fost interpreţii care au încântat deasemenea asistenţa. Cireaşa de pe tort a fost micuţa de numai 5 ani Carla Giorgina Mezea care ne-a impresionat cu un Vamos a la playa delicios.

Sponsorii evenimentului, cei care au acordat premiile la tombola organizată au fost: Max DSS, Digi Mobil, Mercatrom, Atlassib. Partener media: RoBarna

ASOCROM – Barcelona

ASOCROM a organizat, sâmbătă 29 aprilie, un atelier demonstraţie pentru pregătitul ouălor de Paşti. Invitaţii catalani prezenţi, au putut afla despre tradiţia ortodoxă, terminând cu degetele înroşite şi încântaţi de descrierea bogatelor obiceiuri legate de sărbătoare, gazdele reuşind să transmită din fervoarea caracteristică pregătirilor obişnuite în gospodăriile româneşti. Din partea comunităţii au fost reprezentate toate zonele: Maramureş,  Moldova, Bucuresti.

atelier asocrom paste
Foto: ASOCROM

REUS – Tarragona

În ziua de Paşte, Parohia Ortodoxă din Reus împreună cu Primăria Reus – Dl Primar Carles Pellicer Punyed implicându-se direct, au organizat o întâlnire cu comunitatea românească din zonă, marcând sărbătoarea Naşterii Domnului ca fiind un moment important pentru credincioşii români stabiliţi în oraş.

paste reus tarragona
foto: facebook

Dupa amiază, Asociaţia Socio-Culturala a Românilor din Tarragona reprezentată de Dl. Dan Ancu , a organizat o întâlnire la restaurantul Dyna din Reus, la care au participat aproximativ 50 persoane.


Trimite și altora