Un dramaturg catalan jucat la București – Sergi Belbel

Un dramaturg catalan jucat la București – Sergi Belbel

Trimite și altora


După Ploaie”, piesa de teatru a dramaturgului contemporan catalan, Sergi Belbel, montată la Teatrul Apolo 111 din București

A doua producţie a Teatrului Apollo 111, ”După ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei, va avea premiera pe 18 februarie, tradusă de Delia Prodan.

Dupa Ploaie

De doi ani nu a mai plouat. Oamenii par sa se fi obisnuit cu asta. Aproape zilnic elicoptere se lovesc de zgarie-nori. Oamenii par sa se fi obisnuit si cu asta. Angajatilor unei mari corporatii li se interzice fumatul atat la serviciu, cat si in viata particulara. Cu asta nu s-au obisnuit. Ei se furiseaza pe ascuns sus, pe terasa cladirii de 49 de etaje, pentru a fuma in secret. Secretare, IT-isti, curieri sau sefi, cu totii incalca individual sau in grup aceast interdictie.

Intalnirea la o tigara – prilej pentru a descoperi conflictele subterane din marea corporatie – devine si catalizatorul unor relatii mai profunde ce se leaga intre cei veniti la fumat. Ura acumulata in oameni pare sa fie sursa Raului care a lovit lumea. Exista o singura salvare. Care va fi ea?

Spectacol nerecomandat copiilor sub 15 ani.

De: Sergi Belbel
Traducerea: Delia Prodan

Regie: Alexandru Maftei
Scenografie: Vali Ighigheanu
Miscare scenica: Arcadie Rusu

Distributie:
Andrei Aradits
Raluca Botez
Bogdan Dumitrescu
Ioana Flora
Lucian Pavel
Andreea Mateiu
Ana Turos
Dana Voicu


Sergi Belbel, Terrassa, Barcelona, 1963, dramaturg, regizor și traducător catalan.

sergi belbelLicențiat în Filologie Romanică și Franceză al Universității Autonome de Barcelona, este unul dintre fundatorii Aulei de Teatru al universității barceloneze. În 1985 primește premiul Marqués de Bradomín pentru Caleidoscopios y faros de hoy, cae are premiera anul următor.

Activitatea sa teatrală se extinde devenind regizor și, din 1988 profesor de dramaturgie la Institutul de Teatru din Barcelona.

În 1996 a obținut Premio Nacional de Literatura en la modalidad de Literatura Dramática iar în 2005 a fost numit director al  Teatro Nacional de Cataluña, funcție la care a renunțat în anul 2013.

Ca regizor a montat  autori clasici și contemporani, între alții Shakespeare, Calderón, Molière, Goldoni, Beckett, Koltés, Mamet sau De Filippo.

A scris peste douăzeci de piese de tatru, între care se numără Caleidoscopios y faros de hoy, Después de la lluvia, Elsa Shneider, Tálem, Caricias și La sangre. O carieră impresionantă recompensată cu numeroase premii, printre care Premio Marqués de Bradomín (1985), Premio Nacional Ignasi Iglesias (1987). Câteva dintre operele sale au fost ecranizate de regizorul Ventura Pons.


Trimite și altora