Asistență de urgență – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Asistență de urgență – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Trimite și altora


  • Ministerul pentru Românii de Pretutindeni se interesează de situația românilor din Catalunya
  • Dacă vă aflați într-o situație de urgență privind siguranța personală nu ezitați să cereți sprijin

200.000 de români stabiliți în Barcelona, Girona, Tarragona sau Lleida sunt îngrijorați pentru stabilitatea locurilor de muncă, pentru siguranța lor și a copiilor. Trăiesc în Catalunya și nu pot fi imuni la tensiunile sociale care se remarcă în această perioadă.

Ca urmare a declarației unilaterale de independență și a contra-măsurilor anunțate de guvernul de la Madrid în 27 octombrie 2017, situația străinilor care trăiesc în Catalunya este garantată de cadrul legal definit de Uniunea Europeană asumat atât de guvernul spaniol cât și de partizanii independenței. Primim asigurări pe diverse canale că nu există motive de îngrijorare, dincolo de situații excepționale în care ne-am putea vedea implicați.

Totuși, dacă aveți un negoț și aveți probleme de securitate în desfășurarea activității, dacă suferiți o situație care vă afectează siguranța sau sunteți discriminat la locul de muncă nu ezitați să ne comunicați cazul. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România își manifestă intenția de a acorda sprijin și asistență de urgență în caz de necesitate.

Pe parcursul ultimelor săptămâni am primit la redacție promisiuni de asistență atât din partea ambasadei de la Madrid cât și a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni; suntem în legătură permanentă cu autoritățile din țară care se manifestă preocupate pentru siguranța concetățenilor noștri. Probabil că situația nu va impune luarea de măsuri excepționale însă este convenabil să știm că putem apela la cineva în caz de nevoie.

  • 934.181.535 Consulatul României la Barcelona
  • 642.102.808 RoBarna
  • 931.649.283 Centrul Cultural RoBarna Barcelona

 


Trimite și altora