Inaugurare și sfințire Biserica Ortodoxa Sabadell

Inaugurare și sfințire Biserica Ortodoxa Sabadell

Trimite și altora

Asociacion Cultural Rumana de Sabadell ACROS

Tip: Comunicat de presă

Denumire: Invitaţie privind participarea creştinilor ortodocşi la slujba Taina Sfantului Maslu oficiată pentru inaugurarea noii biserici din Sabadell, Barcelona.
Locaţia: Calle Sant Juan nr 20, sediul Academiei Catolice, Sabadell, Barcelona, Spania
Data: 22 aprilie, ora: 18,00
Invitaţi: Preasfinţitul Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei

Motivată de acoperirea necesităţilor numeroasei comunităţi ortodoxe stabilite în zona Sabadell şi împrejurimi „Asociacion Cultural Rumana de Sabadell” ACROS a iniţiat demersurile pentru înfiinţarea unui spaţiu parohial dedicat comunităţii româneşti.

În derularea acţiunilor întreprinse pentru înfiinţarea noului spaţiu parohial, sprijinul primit din partea Episcopiei Ortodoxe Românească a Spaniei şi Portugaliei în special a Preasfinţitului Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, a fost hotărâtor. De asemenea deschiderea găsită la comunitatea locală din Sabadell în privinţa colaborării pe tema înfiinţării lăcaşului ortodox a fost favorabilă, în perspectiva îmbunătăţirii integrarii comunităţii româneşti în viaţa spirituală a oraşului.

Biserica Ortodoxa Sabadell vine în întâmpinarea necesităţilor credincioşilor care astfel nu vor mai fi nevoiţi să parcurga distanţa până în Barcelona pentru a beneficia de serviciile religioase de care au nevoie.

Taina Sfântului Maslu va fi oficiată de Preasfinţitul Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei şi Părintele Virgil Cândea.

Toţi credincioşii din Sabadell şi din împrejurimi sunt invitaţi la slujba Taina Sfântului Maslu care va fi oficiată Vineri, 22 aprilie, orele 18,00 în Calle Sant Juan nr. 20, Sabadell.

Presedinte ACROS
Roberto Valsan
info@acros.org.es
www.acros.org.es


Trimite și altora