„Mescla”-te la sarbatoarea multiculturala din Sabadell Sambata asta!

„Mescla”-te la sarbatoarea multiculturala din Sabadell Sambata asta!

Trimite și altora


Într-o Europa multietnica și multiculturală, primăria Sabadell organizează evenimentul “MESCLA´T” care are loc Vineri seara, 21 octombrie și Sâmbătă 22 octombrie 2016 toată ziua.

„Sabadell este un oraș deschis, atât pentru oamenii săi și pentru bogățiile tradiționale pe care le eportează fiecare grup în parte. Toate și toți trăim în condiții și  avem origini diferite drept pentru care înțelegem această diversitate ca fond de viață socială trăită în comun; pluralitatea este un lucru bun pentru orașul nostru și niciodată nu trebuie să fie un pretext pentru discriminare” se arată în Manifestul Mescla’T 2016

acros sabadell

Asociația Culturală Româna din Sabadell – ACROS participă la această sărbătoare rezonând deplin cu valorile pe care organizatorii le doresc promovate: solidaritate, libertate, egalitate, conviețuire, pluralitate; în fond egalitate – fraternitate – libertate!

Împreună cu alte grupări care conviețuiesc în Sabadell, ACROS vrea să promoveze tradițiile și cultura, istoria și gastronomia românească în strânsă colaborare cu organizațiile și voluntarii care se implică.

Vă dăm întâlnire Sâmbătă de la 12 în Placa Doctor Robert de Sabadell să ne bucurăm împreună cu celelalte entități pe care primăria le-a invitat, de gastronomie românească, muzică tradițională și dans.

Purtați o ie românească și sunteți invitați la o vișinată și o prăjitură de casă. Dacă nu aveți, vă invităm să cumpărați una de la standul nostru.


Info util:
Metroul – Stația Rambla Sabadell și RENFE pot fi opțiuni bune pentru transport.
Muzica populară românească este programată intre orele 15-17


Junto con las otras entidades que conviven en esta ciudad, ACROS quiere dar a conocer las tradiciones, la cultura, la Historia y la gastronomía rumana en estrecha colaboración con: Ana y Anca que prepararán suculentos sabores rumanos con sarmale, ecler, placinta cu mere y mucho más; Gelu y Gabi Grozavu que encantarán nuestros oídos con música rumana tradicional, la Parroquia Ortodoxa “Sf Tecla” de Sabadell para dar a conocer la religión ortodoxa; RoBarna que aportarán objetos tradicionales; un español enamorado de Rumanía, Agustín Montero y con vuestra participación.

Y muchos mas…

Efectivamente, toda persona – hombre/mujer/niño/niña – vestida de un atuendo típico rumano se verá agradecido por una sorpresa!

Evento: “Mescla´t”

Lugar: Plaza del Doctor Roger, Sabadell

Fechas: Viernes 21 y sábado 22 de octubre 2016

Links:

www.acros.or.es ;
https://www.facebook.com/AsociacionCulturalRumanaDeSabadell/?fref=ts (Facebook de ACROS)
www.robarna.es
www.robarna.com
http://www.sabadell.cat/es/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012039705187&ref=ts&fref=ts (Facebook de la Parroquia Ortodoxa Sabadell)
https://www.facebook.com/descubre.romania/?fref=ts (Facebook de Agustín Montero)
https://www.facebook.com/spaniolindragostitromania/?fref=ts (Facebook de Agustín Montero).

mescla't sabadell


Trimite și altora