Accident feroviar in gara Estación de Francia din Barcelona – 54 de răniți

Accident feroviar in gara Estación de Francia din Barcelona – 54 de răniți

Trimite și altora

  • 54 de răniți, trei dintre ei cu leziuni grave într-un accident feroviar; nu sunt temeri pentru viața niciunuia dintre ei
  • Trenul implicat în accident a trecut ultima revizie luna trecută
  • Un cetățean român printre răniți

Este în curs investigația deschisă de procuratura Barcelona pentru elucidarea cauzelor producerii accidentului în care a fost implicat trenul metropolitan în stația Francia.

Corpul catalan de securitate, Mossos d’Esquadra, a investigat ieri capătul de linie din stația de tren în care a avut loc accidentul feroviar, ancheta în desfășurare va clarifica dacă este vorba de eroare umană sau deficiențe tehnice.

accident tren barcelonaProtecció Civil de la Generalitat a dezactivat planul de alertă ferovoară FERROCAT. Coliziunea trenului cu masivul dispozitiv capăt de linie a lăsat 54 de răniți, trei în stare gravă, unul dintre ei cu leziuni pulmonare din cauza unui puternic impact în zona pieptului. Pasagerii circulau, la o oră de vârf, din direcția Sant Vicenç de Calders (Tarragona) la Barcelona.

Răniți

53 de persoane au fost transportate la diverse centre spitalicești din Barcelona. Printre răniți sunt doi cetățeni francezi și unul român, care au fost transportați la CUAP Sant Marti pentru investigații. Nu se teme pentru viața lor.

Președintele Ctalunyei la locul incidentului

După o oră de la producerea accidentului președintele generalității catalane, Carles Puigdemont, și oficialitățile cu competențe în materie de securitate și transporturi au fost prezenți la fața locului.

Consilierul de Territorio y Sostenibilitat, Josep Rull, a subliniat rapiditatea cu care echipele de intervenție s-au deplasat la fața locului și a spus că una dintre concluziile preliminare este că „mecanicul trenului se pare că nu a putut frâna la timp pentru a evita impactul, cu toate că viteza cu care trenul s-a apropiat de gară a fost redusă”.

Din partea sa RENFE, compania de căi ferate, a anunțat că investighează cauzele producerii accidentului. Circulația restului trenurilor nu a fost afectată.