Festivalul Verii 2017 de la Bruc- sărbătoarea solstițiului barcelonez înveșmântat în ie

Festivalul Verii 2017 de la Bruc- sărbătoarea solstițiului barcelonez înveșmântat în ie

Trimite și altora


  • Sâmbătă seara, 24 iunie, Festivalul Verii de la Bruc a aprins artificiile în cinstea verii care începe
  • De Sant Juan Spania petrece; ai noștri nu au fost mai prejos

La un sfârșit de săptămână incendiar, la poalele munților Montserrat, lângă Barcelona, de Ziua Internațională a iei, mai mult de 400 de români au sărbătorit soltițiul de vară la  Festivalul Verii 2017.

festivalul verii
foto: BCN Studio Events

Grădina de vară a complexului hotelier Bruc a fost spațiul ideal pentru sărbătoarea românească a solstițiului de vară de anul acesta. Piscina aerisită, spațiul verde și aranjamentele florale compun un ansamblu încântător, familiar, ușor de confundat cu o terasă românească de primă mână, inclusiv mirosul familiar al grătarului de mici.

gradina de vara bruc

În Catalunya cine vorbește românește este de-al nostru, indiferent ce scrie pe certificatul de naștere. Este valabil și pentru Jaume Planas, Consul Onorific al Republicii Moldova și pentru cu soția sa, scriitoarea Tatiana Untu, care a semnat autografe pe cartea sa vândută la standul librăriei PUNCT Barcelona montat în grădina de vară cu ocazia evenimentului.

tatiana untu

Atracția serii a fost concertul formației Nobil Band al carei reprezentant ne spune că “întreaga echipă nu găsește cuvinte să redea atmosfera specială și primirea caldă pe care am primit-o de la publicul formidabil. Acestă zi minunată se va înscrie în istoria Nobil Band și cu siguranță în sufletele celor ce i-au admirat. Un mare mulțumesc aducem organizatorilor care au avut grijă să facă din această petrecere o sărbătoare de zile mari (Igor Cereteu, Madalina Cristache) dar mai ales celor care ne-au încărcat pozitiv, aplaudându-ne”.

formatia nobil band la barcelona
Nobil Band la Barcelona/foto: BCN Studio

Tombola cu premii oferite de sponsorii și organizatorii evenimentului, s-a bucurat de o largă participare, biletele care au costat 2 euro s-au epuizat rapid iar banii adunați merg la Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități Phoenix Moldova. „Au fost persoane care au cumpărat chiar mai multe bilete și asta nu a facut decât să ne bucure. Dorim să aducem măcar un zâmbet pe fața copiilor” ne spune Mădălina Cristache.

tombola bruc
Tombola/foto: BCN Studio

Premiile au constat în aparate electrocasnice oferite de Igor Cereteu, cărți și o ie tradițională de la PUNCT Barcelona și vouchere de la atelierul auto/moto Kilhmax. Fondurile adunate la tombolă ajung la Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități Phoenix, Moldova.

“Ziua de 24 iunie a însemnat mult atât pentru mine și colegii mei. Am organizat Festivalul verii chiar de Sărbătoarea Sânzienelor și de Ziua Internațională a iei. Ne-am bucurat de frumusețea și de însemnătatea zilei, de reîntalniri. Noi cei mari ne-am gândit și la copii, cărora le-am oferit chiquipark gratuit” adaugă Mădălina Cristache, gazda evenimentului.

chiquipqark
foto:BCN Events

Alături de formația Nobil Band au completat programul Alex de Oraștie, formația Cristi de la Vâlcea împreună cu incombustibilul DJ Floo care au întreținut atmosfera agreabilă până târziu în noapte.

alex de la orastie

Focul de artificii oferit de Hotel Bruc a fost cireașa de pe tort pentru noaptea de Sant Juan sărbătorită românește.

robarna bruc
foto: ROBARNA

Au fost de mare ajutor de asemenea BCN Events Studio și Tarraco Studio cărora le datorăm parte dintre fotografii și filmări.


Trimite și altora