Petrece Noaptea de Halloween la Castelul Dracula – Bran în Transilvania

Petrece Noaptea de Halloween la Castelul Dracula – Bran în Transilvania

Trimite și altora


Ultima ofertă în materie de călătorie pentru amatorii de senzații speciale vine de la Airbnb: doi norocoși vor putea petrece Haloween în Castelul lui Dracula din Munții Carpați. Katherine LaGrave descrie oferta în Traveler.

 

Dacă ai pierdut șansa de a închiria dormitorul lui Vincent van Gogh sau nu mai sunt locuri la grupul care va petrece o noapte dormind înconjurat de rechini, îți poți adăuga în biografie o experiență cu vampiri acceptând ultima ofertă a Airbnb: o noapte în castelul lui Dracula.

satelit televizor

La fel ca în nuvela lui Bram Stoker, Dracula, oaspeții vor ajunge la castel în trăsură, totuși este greu de crezut că vor încerca aceeași spaimă ca personajul Jonathan Harker în același loc. („Timpul cât am așteptat părea că nu are sfârșit iar întrebările  și neliniștea mă frământau. În ce fel de loc va trebui să intru și între ce fel de persoane? Ce lugubră aventură mă așteaptă?”)

Odată ajunși, vor fi întâmpinați de Dacre Stoker, stră-strănepotul părintelui lui sângerosului vampir Dracula, care este gazda serii, un auto-proclamat „expert în vampiri” și ”posesor al învățăturilor Transilvane”. După cina din marele salon, oaspeții vor explora cele 57 de camere, turnuri, coridoare semi-întunecate, scări strâmte din piatră și pasaje secrete. După apus se vor retrage în cripta în care vor dormi – în sicrie căptușite cu cea mai fină catifea, este adevărat.

 

draculaNorocoșii oaspeți vor cina în marele salon al castelului

 


Un obiectiv turistic de prim rang al României, Castelul lui Dracula, sau Castelul Bran, este situat la granița dintre Transilvania și vechea Valahie. Cu toate că a fost rezidența Reginei Maria a României, în prezent este mai cunoscut ca fiind casa legendarului personaj al scriitorului Bram Stoker, vampirul Dracula, un întunecat conte Transilvan. (Stoker nu a vizitat niciodată România, bazându-și descrierea Castelului Bran pe imaginația proprie, iar cartea s-a bucurat de o imensa popularitate astfel că și castelul la rândul lui a devenit faimos).


 


Trimite și altora