Este timpul ca noi, românii din Diaspora, primul contribuitor la bugetul național, să fim ascultați!

Este timpul ca noi, românii din Diaspora, primul contribuitor la bugetul național, să fim ascultați!

Trimite și altora


Doru Coliu, din Tarragona, Spania, candidează la alegerile parlamentare din 11 Decembrie pentru un loc de deputat din partea PMP. Este prima dată când cineva care trăiește în Catalunya candidează pentru unul dintre cele 6 locuri de parlamentar de diaspora. L-am întrebat care este esența programului pe care îl propune:

satelit televizor

Spune că programul său politic este simplu și se bazează pe ideea că diaspora are nevoie de existența la București a unui minister cu buget propriu, dedicat exclusiv cazuisticii specifice românilor din afara granițelor. Susține că aceasta ar elimina situațiile în care scuza „nu am avut majoritate în Parlament” poate fi folosită în continuare ca justificare pentru a acoperi dezinteresul față de diaspora.

„Este timpul ca noi , românii din Diaspora, primul contribuitor la bugetul național, să fim ascultați !

De aceea propun :

Crearea unui Minister al Românilor de Pretutindeni cu un buget de 100 de milioane care să se ocupe cu precădere de ajutorarea românilor din Diaspora care doresc să se întoarcă acasă. Asistenta juridica gratis atât pentru cei care doresc să investească în România, cât și pentru cei care doresc să acceseze un program european.

Acest Minister va avea două departamente : unul cultural pentru cei care au nevoie de ajutor în țările în care sunt și celălalt care se va ocupa de românii care vor să se întoarcă acasă.

Acest Minister trebuie să cuprindă și să colaboreze cu persoane desemnate în acest sens, din fiecare minister al guvernului.

Astfel atunci când un român din Diaspora va lua legătura cu acest departament, să i se poată oferi toate informațiile necesare de care are nevoie, să fie ajutat el și familia lui cu locuri de munca, copiii cu școala (aici este nevoie de un proiect de lege în Educație care să facă tranziția de la un sistem educativ din țara de unde vine, la cel românesc pe durata a doi ani).”


Îl puteți contacta pe candidatul pentru Circumscripția 43 – Diaspora la Camera Deputaților din partea PMP, Doru Coliu, la adresa de mail: dorupetrisor@gmail.com


Trimite și altora