Evenimente din Europa pe care nu le poți pierde iarna aceasta


Crăciunul în Alsacia, Franța

Dacă vrei să ai parte de un Crăciun magic, nu există un loc mai bun decât Alsacia pentru a te putea bucura de sărbatori. Orășelele sunt pline de târguri de Crăciun iar vinul fiert este protagonistul principal.

Eguisheim, unul dintre catunele de poveste din Alsacia #france #alsace #eguisheim #alsacia #francia #viajeroscallejeros #lonelyplanet

A photo posted by Viajeros Callejeros (@viajeroscallejeros) on


Revelionul în Madrid

Chiar dacă multe persoane preferă să sărbătorească ultima zi a anului în restaurante sau la petreceri, să te afli în Madrid, în piața Puerta del Sol este un rămas bun pe care cu siguranță că nu îl vei uita. Bineînțeles să nu uităm de cele 12 boabe de strugure care trebuie inghitite pe rând, în primele 12 secunde ale anului, pentru a avea belșug în noul an.


Hogmanay Edimburg Scoția

Între 20 decembrie și 1 ianuarie în Edimburg are loc festivalul Hogmanay pentru a întâmpina noul an. Concerte, muzică celtă, un spectacol de lumini și mult whisky sunt principalele atracții ale petrecerii.


Sărbătoarea luminilor. Lyon, Franța

De pe 8 până pe 11 decembrie, în Lyon, are loc una dintre cele mai faimoase sărbători din Franța: Sărbătoarea Luminilor. Este o sărbătoare la care participă mii de persoane pentru a se bucura de momentul în care tot orașul se luminează în diferite culori și forme. Împreună cu luminile de Crăciun, orașul se tansformă într-un loc magic.

Place des jacobins tout en couleur ! Retirez nous tout au long de cette édition 2015. #fdl2015 #fdl #Lyon #fêtedeslumières #spoiler

A photo posted by Fête des Lumières – Lyon (@blog_des_lumieres) on


Kaiserball Viena Austria

Dacă vrei să iei parte la o petrecere de Crăciun glamour locul tău este în Austria, în Centrul de Congrese Hofburg din Viena, unde se sărbătorește în fiecare an o inpresionantă petrecere.

#Hofburg #Palace #Vienna #Kaiserball #2006 #Memories

A photo posted by Ross Macleod (@rosswmacleod) on


Santa Lucía Suedia Danemarca Norvegia și Finlanda

Pe data de 13 decembrie, în țările nordice se sărbătorește ziua Sfintei Lucia. Este ziua în care fetele îmbrăcate în alb, cu o panglică roșie legată în talie și cu o coroniță pe cap o reprezintă pe Sfânta Lucia. Fiecare fată are în mână o lumânare care simbolizează focul în care Sfânta a fost condamnată la moarte.

Sankta Lucia😍😻❤️ kaikki etiksen kauniit Luciat💘 #lucianpäivä#kauniit#neitoset#kulkue#sanktalucia

A photo posted by satu💋🌺 (@saaitzu) on


Târgurile de Crăciun din Germania

Dacă înainte v-am prezentat Alsacia precum un loc special în care puteți petrece sărbătorile de iarna, Germania este o altă țară care sărbătorește această perioadă a anului într-un mod inedit. O vizită a orașelor Esslinger, Würzburg, Hamelin, Bernkastel-Kues o Lübeck te fac să simți magia sărbătorilor. Preparate tradiționale, ciocolată caldă brazi împodobiți și tot felul te decorațiuni te fac să intrii în atmosfera specifica acestei perioade a anului.