Cum poate rata România participarea la EURO 2016 din cauza „şmecheriei de Dâmboviţa”

Cum poate rata România participarea la EURO 2016 din cauza „şmecheriei de Dâmboviţa”

Trimite și altora

Romania riscă să fie exclusă de FIFA de la EURO 2016 şi din toate competiţiile internaţionale, după ce Federaţia Română de Fotbal condusă de Răzvan Burleanu a refuzat să pună în aplicare o decizie definitivă.

FIFA a trimis, în data de 11 mai, un ultim avertisment către FRF pentru a pune în aplicare penalizarea Rapidului cu 6 puncte, decisă de forul internaţional din cauza unor datorii către fotbalistul britanic Rhema Obed, în valoare de 52.737 de euro, potrivit ProSport.

FRF a refuzat să depuncteze Rapidul, iar FIFA ne-a transmis că riscăm să fim excluşi din toate competiţiile internaţionale, implicit şi de la EURO 2016, chiar dacă turneul din Franţa e organizat sub egida UEFA.

„Vă cerem să ne trimiteţi imediat dovada deducerii punctelor, în particular clasamentul diviziei respective, în care să se poată vedea că şase (6) puncte au fost deduse de la echipa mare a clubului SC FC Rapid Bucureşti în campionatul intern. Vă rugăm să ne permiteţi să vă reamintim că, în cazul în care asociaţia voastră nu va aplica decizia, Comitetul Disciplinar al FIFA va pronunţa o sancţiune împotriva FRF. Aceasta poate duce la excluderea din toate competiţiile FIFA”, se arată în notificarea trimisa de FIFA catre FRF.

Conform regulamentului, asociaţiile naţionale sunt obligate să pună în aplicare absolut toate deciziile FIFA, indiferent de natura lor, şi nu au dreptul să le modifice sau să le negocieze.

Suntem iubitori ai Rapidului, însă maniera prin care FRF alege să rezolve conflictul, cu mentalitatea şmecherească tipic dâmboviţeană în pofida înţelegerilor semnate cu un terţ, în cazul de faţă FIFA, denotă prostie crasă. FRF oare nu ştie că FC Barcelona a stat un an de la contractări iar Real Madrid este în pericol să păţească acelaşi lucru în urma unor decizii ale FIFA? Şi, cu tot respectul, FRF nu este FC Barcelona sau Madrid.


Trimite și altora