De ce Atletico-Chelsea din seara asta se joacă la Bucuresti?


Sfertul de finală Champions 2021 dintre spaniolii de la Atletico Madrid și englezii de la Chelsea se joacă astă seară la București.

Meciul dintre spanioli și englezi se joacă în seara asta la București. Adevărul e că cam nimeni nu înțelege de ce. Încerc să explic cumva.

Pentru că cineva a stabilit că zborurile dinspre Anglia către Spania nu sunt chiar sigure zilele astea, englezii pot să vină la București dar nu sunt bineveniți la Madrid. Simeone a trebuit să aleagă o alternativă și a ales bucureștiul pentru care argentinianul Simeone are un „buen sabor de boca”.

atletic chelsea bucuresti

După ce aeroporturile spaniole au devenit inaccesibile pentru orice englez cel puțin până pe 2 martie 2021, Wanda Metropolitano, stadionul celor de la Atletico Madrid, rămâne impracticabil pentru sfertul de finală al Champions pe care Atletico îl are de jucat împotriva englezilor de la Chelsea.

Ca urmare plăpumarii lui Simeone au ales Bucureștiul ca stadion oarecum neutru. După ce Madridul a rămas inflexibil în privința zborurilor dinspre Albion, alb-roșii au trebuit să găsescă o alternativă oarecum călduță pentru disputarea meciului și au ales una despre care au amintiri plăcute. Ca orice adult responsabil care și-a dus perechea 4 zile în Ibiza doar să o facă să înțeleagă că-i numa’ reclamă de capul ălora. Ca sub plapuma ta nu-i niciunde.

Au ales plăpumarii capitala noastră poate și pentru că le-au amintiri plăcute după ce au câștigat UEFA Champions League pe terenul arenei naționale în 2012, cu o dublă a lui Radamel Falcao, primul succes notabil al lui Simeone ca antrenor al clubului Atletico Madrid. A contat, probabil, în alegerea argentinianului, are și el o vârstă.

De ce Atletico vs. Chelsea în Champions League se joacă în Bucuresti si nu pe Metropolitano, în Madrid?

Principalul motiv pentru care disputa are loc departe de Spania este legat în primul rând de epidemia provocată de coronavirus. Guvernul spaniol se menține ferm în decizia de a nu permite niciunui zbor dinspre Anglia să aterizeze la Madrid cel puțin până pe 2 martie, lucru care face imposibilă venirea echpei engleze.

„Partida tur a sferturilor de finală Champions League dintre Atletico și Chelsea, care ra fi trebuit să se desfășoare pe Wanda Metropolitano marți 23 februarie la ora 21,00, se va desfășura până la urmă pe stadionul Nacional Arena din București. Clubul nostru a pus de acord cu UEFA schimbarea locului desfășurării menținându-se data și ora, 23 februarie, la ora 21 ora spaniei, 22 ora româniei – obligat de restricțiile de intrare în țară care nu permit intrarea de zboruri dinspre Anglia”, explică clubul în portalul oficial.

Stadionul Arena Nacional din București: istorie, capacitate, măsuri, unde este situat

„Stadionul Național din București este un stadion de fotbal situat în capitala româniei, un spațiu cunoscut sub numele de Lia Manoliu și care găzduiește în mod obișnuit meciurile ca local ale Steaua București, Dinamo București și selecșionata națională a României”, crede digitalul goal.com de la care am preluat știrea.

Noi știm doar că stadionul respectiv este în proprietatea primăriei capitalei fără să intrăm foarte tare în amănunte.