DIVORTUL ROMANILOR DIN STRAINATATE! ACUM ONLINE

DIVORTUL ROMANILOR DIN STRAINATATE! ACUM ONLINE

Trimite și altora

     O experienta traumatizanta pentru oricine chiar daca s-a ajuns la aceasta solutie de comun acord. Divortul este o experienta neplacuta, care -in cazul prelungirii acestuia -, poate crea si alte conflicte in cadrul familiei.
Indiferent care ar fi motivele de divort, acestea nu trebuie expuse in fata publicului, a intregii sali care asista la sedinta de judecata.
De aceea propun –MEDIEREA-. Medierea prin insasi scopul ei , asigura confidentialitatea tuturor problemelor expuse in cadrul acesteia.
Spre deosebire de procedura greoaie din instante care poate presupune mai multe termene de judecata, adica prelungirea divortului la mai mullte luni, chiar ani, apeland la procedura MEDIERII, procesul de divort se poate termina la primul termen de judecata.

AVANTAJELE MEDIERII POT FI URMATOARELE :

  • ECONOMIE DE TIMP SI BANI
  • RECUPERAREA TAXEI DE TIMBRU
  • PARTILE DECID SOLUTIA CU SPRIJINUL MEDIATORULUI
  • PROCEDURA CONFIDENTIALA
  • POSIBILITATEA STABILIRII BUNELOR RELATII CU CEALALTA PARTE

     Toate aceste avantaje te pot determina sa alegi ca si institutie – INSTITUTIA MEDIERII
Doar 3 pasi pe care trebuie sa-i urmezi :

  1. Partile solicita mediatorului o cerere pentru furnizarea amanuntelor necesare in vederea intelegerii situatiei in fapt.
    2. Stabilirea impreuna cu partile prin intermediul mijloacelor de comunicatie- internet, telefon, a termenilor de desfacere a casatoriei.
    3. Semnarea acordului de mediere si a procurilor de reprezentare in Romania. (un e necesara prezenta partilor in Romania in vederea depunerii acordului)

Persoanele care ajung in fata mediatorului se afla pe pozitii combatante, de genul ¨eu impotriva ta!¨ . In cadrul medierii, partile sunt ajutate de catre mediator sa identifice problema si sa o solutioneze impreuna, astfel se ajunge la ¨noi impotriva problemei¨. Chiar daca nu se incheie un acord la sfarsitul sedintei de mediere, partile sunt incurajate sa discute si sa refaca legaturile rupte astfel ca, in timp , partile ajung sa discute mai mult si chiar sa incheie un acord fara interventia unei terte persoane.
SUNT SANSE MAI MARI CA PARTILE SA AJUNGA LA O INTELEGERE

     Faptul ca medierea are multe avantaje, faciliteaza dorinta partilor de a ajunge la o intelegere. Mediatorul le asculta problemele, le intelege punctul de vedere si ii ajuta sa-si identifice nevoile astfel incat sa le fie mai usor sa incheie un acord si sa refaca legaturile rupte la un moment dat.Increderea pe care le-o inspira mediatorul, mediul placut in care se discuta, caracterul confidential al medierii, faptul ca partile au posibilitatea sa aleaga o solutie fara sa fie impusa, garanteaza succesul unei medieri.

 


Trimite și altora