Fotbal: Chile a câștigat Copa America Centenario, Messi îşi anunţă retragerea de la naţionala Argentinei

Fotbal: Chile a câștigat Copa America Centenario, Messi îşi anunţă retragerea de la naţionala Argentinei

Trimite și altora

Reprezentativa de fotbal a statului Chile a câștigat Copa America Centenario

Duminică, după ce a învins formația Argentinei în finala desfășurată pe MetLife Stadium (SUA) cu scorul de 4-2 la loteria loviturilor de departajare.

Chile și-a trecut trofeul în palmares pentru al doilea an consecutiv, în 2015 învingând în finală tot Argentina și tot la loviturile de departajare, dar cu scorul de 4-1. Argentina rămâne fără un trofeu câștigat de 23 de ani, pierzând a treia finală în tot atâția ani, după Cupa Mondială 2015 și Copa America 2015. Ultimul trofeu al echipei ”albiceleste” este Copa America în 1993.

Chilienii au obținut al doilea lor titlu din istorie, după cel de anul trecut, după ce Messi, considerat cel mai bun fotbalist al planetei, a ratat prima lovitură de departajare a Argentinei. De la învinși a mai ratat Lucas Biglia, iar de la chilieni a irosit un șut Arturo Vidal.

Scorul a fost 0-0 după timpul regulamentar de joc şi prelungiri, dar Argentina a avut o mare ocazie de gol prin Gonzalo Higuain, singur cu portarul chilian. Cele două echipe au jucat încă din prima repriză în zece oameni, după eliminările chilianului Marcelo Diaz și argentinianului Marcos Rojos.

Messi şi-a anunţat intenţia de a renunţa la echipa naţională după ce şi anul acesta a ratat o lovitură decisivă de la 11 metri.

sursă: agerpres


Trimite și altora