Canotorii dau asaltul la titlurile mondiale săptămâna viitoare


Nouă echipaje româneşti iau startul la Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv

Loturile naţionale de canotaj ale României se pregătesc pentru o nouă competiţie importantă, Campionatul Mondial de seniori, care va avea loc în intervalul 9-16 septembrie în Bulgaria, la Plovdiv. Luna trecută, la Campionatul European de la Glasgow (UK), România s-au clasat pe locul întâi în clasamentul general pe medalii cu un total de şapte medalii, acest rezultat reconfirmând forma sportivă excepţională a canotorilor.

Nouă echipaje româneşti vor lua startul pe râul Mariţa, cinci concurând în probele feminine, patru în cele masculine, sub coordonarea antrenorilor Mircea Roman (feminin) şi Antonio Colamonici (masculin).


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


“Nu ne propunem să câştigăm un anumit număr de medalii, privim deja spre Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivii sunt într-o formă foarte bună, însă este extrem de important să acumuleze cât mai mult. Se apropie calificările, 2019 este anul calificărilor pentru Olimpiadă, şi toţi sportivii trebuie să lupte pentru şansa lor. Obiectivul nostru este să fim prezenţi cu cât mai multe echipaje în finală. Suntem bucuroşi să avem alături parteneri de cursă lungă, care au ales să susţină performanţa”, a declarat înaintea plecării Elisabeta Lipă, Preşeditele Federaţiei Române de Canotaj.

La Mondialele de anul trecut din Statele Unite, România a participat cu şase echipaje şi-a adjudecat două medalii de aur, acestea fiind câştigate de fetele de la dublu vâsle categorie uşoară (Ionela Cozmiuc Lehaci şi Gianina Beleagă) şi 8+1 (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea).