Obtinerea pasaportului simplu temporar

Obtinerea pasaportului simplu temporar

Trimite și altora

Atentie,

Pentru obtinerea documentelor de calatorie, respectiv titlu de calatorie, pasapoarte electronice temporare, simple si CRDS la consulatul României din Barcelona nu este nevoie de programare prealabilă

PAŞAPORTUL SIMPLU TEMPORAR se elibereaza cetatenilor romani care nu mai poseda un document de calatorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă demonstrata de un paşaport valabil. Pasaportul temporar are o valabilitate de maxim un an si se elibereaza doar o singura data.

Noua procedura de eliberare a pasapoartelor electronice si a titlurilor de calatorie presupune prezenta obligatorie a solicitantului la sediul Consulatului, inclusiv a minorilor, avand in vedere ca este necesara prelevarea amprentelor, fotografia si semnatura digitala. De asemenea, este necesara prezentarea in original a tuturor actelor necesare eliberarii documentelor de calatorie.

DOCUMENTE NECESARE :

-CARTE DE IDENTITATE / PASAPORT EXPIRAT

In situatia pierderii/furtului , denuntul facut in fata autoritatilor spaniole trebuie tradus de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei .

 • Pentru minori, este necesara prezenta ambilor parinti cu documente de identitate valabile (cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul), precum si certificatul romanesc de nastere al minorului.

 


Trimite și altora

6 Comments on this Post

 1. Bună ziua.Atat buletinul cât și pașaportul îmi sunt expirate.Mi se poate elibera pașaportul temporar de aici din Spania?cât timp durează și cât costa?
  mulțumesc

  • Daca nici unul dintre actele Dv de identitate nu este in vigoare consulatul va poate elibera un titlu de calatorie cu durata determinata pentru a putea calatori spre Romania. Pentru mai multe informatii legate de cazul Dv in concret sunati la 618 42 16 00.

 2. paul rafael

  buna eu sint din Sevilla as dori sa stiu daca puteti sa mi arreglati documéntele ca sint multe multumesc un salut

  • Autorul articolului a facilitat datele de contact. Folositi-le. Sunt sigur ca situatia Dv este una speciala si nu poate fi detaliata aici.

 3. buna am buletinul expirat si nu pot merge in romania pt ca ami pierd locul de munca am vreo sansa de ami face buletinul aici?

  • Pentru mai multe informatii legate de cazul Dv in concret sunati la 618 42 16 00

Comments are closed.