Carnet de conducere in Spania – Cum se obtine

Carnet de conducere in Spania – Cum se obtine

Trimite și altora


În acest articol vom vorbi despre schimbările legislative în vederea obţinerii permisului de conducere de către românii cu reşedinţa în Spania şi ce se poate face cu permisele obţinute în România înainte şi după 19 ianuarie 2013. Această dată este data limită când a fost transpusă Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2006/126/CE, normă care reglementează permisul de conducere unic pentru Statele membre ale Uniunii Europene.

satelit televizor

A. Românii cu reşedinţa în Spania dinainte sau după ianuarie 2013, dar cu permisul de conducere obţinut în România înainte de această dată, nu trebuie să facă nimic în această privinţă. Aceste permise de conducere sunt valabile până la data expirării, când va trebui să le reînnoiască în baza legislaţiei spaniole; deci se poate circula cu ele fără nici o problemă.

B. Cetăţenii români cu reşedinţa în Spania – posesori ai certificatului de înregistrare NIE – pentru a putea obţine permisul de conducere, vor trebui să susţină examenele în Spania. În cazul în care au făcut şcoala de şoferi şi s-au examinat în România după data de 19 ianuarie 2013, vor fi sancţionaţi de către Poliţia spaniolă. Pentru a evita acest lucru, va trebui prezentată o cerere de înscriere în Registrul Conducătorilor Auto (Registro de Conductores e Infractores) de la Sediul Central de Trafic Rutier din zona de reşedinţă.

IMPORTANT: Pentru a evita probleme, în special amenzi, dacă locuiţi în Spania, trebuie să obţineţi permisul de conducere în această ţară, NU în România.

Sperăm că v-au fost utile aceste informaţii şi în caz de nevoie, ne puteţi contacta.

Av. Nadia Irina Fundăţeanu

Efica Abogados, tel: 635 954 632. www.eficabogados.com


Trimite și altora

5 Comments on this Post

  1. De câte clase ai nevoie pentru a obține carnetul de conducere în spania?

  2. Cum pot să dau de permis de conducere în Spania in limba romana

  3. Bună cum pot să dau de carnet in spania in linba română

  4. Buna cum pot loa permisul an spania an limba romana

  5. Pot da an română sala și orasul

Comments are closed.