Intrarea in tara fara documente sau cu document expirat

Intrarea in tara fara documente sau cu document expirat

Trimite și altora


La graniță te poți prezenta pentru a intra în țară indiferent dacă nu ai documente de identitate valabile sau dacă acestea sunt expirate. Autoritățile vor permite intrarea în țară a cetățenilor români după verificări specifice fără să aplice nicio sancțiune pentru lipsa documentelor de identitate la accesul pe teritoriul țării.

Astfel, la întoarcerea pe teritoriul României, în conformitate cu art 29 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, polițiștii de frontieră vor permite intrarea pe teritoriul României a cetățeanului român care se legitimează cu un document de călătorie emis de autoritățile competente române, a cărui valabilitate a încetat, după efectuarea verificărilor corespunzătoare în evidențele specifice, cu privire la identitatea și cetățenia titularului.


Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


În acest caz, durata verificărilor efectuate nu poate depăși 24 de ore din momentul prezentării solicitantului în punctul de trecere a frontierei.

În cazul în care persoana care se prezintă în punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României declară că este cetăţean român, dar nu posedă documente eliberate de autorităţile române, valabile sau expirate care să ateste identitatea acesteia, deci nu posedă nici un fel de document, organele poliţiei de frontieră trebuie să efectueze în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identităţii şi cetăţeniei persoanei respective.

Organele poliţiei de frontieră sunt obligate să permită intrarea pe teritoriul României persoanelor respective, de îndată ce stabilesc identitatea acestora, precum şi faptul că sunt cetăţeni români.

În funcţie de intervalul de timp necesar pentru efectuarea verificărilor corespunzătoare de către organele poliţiei de frontieră, persoana poate fi cazată, cu acordul acesteia, într-un spaţiu special amenajat în incinta punctului de trecere a frontierei, pus la dispoziţie de administratorul acestuia.


Publicitate
digimobil


Pentru orice dubiu sau întrebări, vă rugăm să contactați Poliția de Frontieră Română la următoarele date de contact:
– pentru informații: 021.9590
– alte probleme: 021 316 25 98 sau 021 318 25 98
– e-mail: pfr@igpf.ro

Atenție!

În caz de documente expirate sau în absența acestora, vi se poate refuza îmbarcarea de către companiile de transport, puteți fi opriți pe drum de organele de control și supuși la verificări, sau vi se poate refuza trecerea la alte puncte de trecere a frontierei din alte state.

De aceea, pentru o călătorie liniștită și fără probleme, vă recomandăm să verificați din timp termenul de expirare a documentelor de călătorie și să vă adresați consulatelor românești din străinătate, în vederea eliberării unui titlu de călătorie care vă va permite o călătorie liniștită și fără probleme.


Trimite și altora