Festa Major Esquerra de l’Eixample – Barcelona

Festa Major Esquerra de l’Eixample – Barcelona

Trimite și altora


  • Sărbătoarea Mare (la Festa Major) a cartierului din Barcelona care găzduiește Mica Românie, Esquerra de l’Eixample, începe vineri, 29 septembrie 
  • Actul inaugural, „el Prego”, are loc la Modelo de la orele 21

Concentrarea de spații comerciale și utilități specifice pe care toți românii din Catalunya le vizitează regulat, zona supranumită Mica Românie este situată în cartierul Eixample din Barcelona, în zona străzilor Provença și Entença. Produse alimentare românești, servicii pentru televiziunea românească prin satelit, cartele de telefonie DIGImobil, poștă și pachete, librărie românească, artizanat și cadouri românești, restaurante cu specific, cosmetice de la prestigioasa marcă Gerovital, RoBarna, Centrul Cultural Robarna .. toate sunt concentrate în vecinătatea impunătorului edificiu Modelo, proaspăt recuperat în această vară pentru vecinii din cartier.

Sărbătoarea Mare a cartierului coincide cu începutul blândei toamne barceloneze, umplând străzile și piețele de muzică, voie bună și bucurie. Toți vecinii ies pentru a se bucura de ambientul festiv, pentru reîntâlnirea cu prietenii sau cu familia. Sunt momente speciale pe care ne invită să le trăim în spațiul public al orașului care ne asigură că este și al nostru, ca noi cetățeni, în egală măsură.


Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Anul acesta, invitația de a trăi această experiență în stradă are un caracter special pentru că locurilor în care în mod tradițional s-au desfășurat aceste acțiuni l-i se adaugă Modelo, fosta instituție a ministerului de interior catalan care a trecut în această vară în administrarea primăriei în căutare de destinații civice pentru spațiile existente.

De când și-a închis porțile, edificiul întins pe două „manzanas” s-a oferit către vecinii din cartier și nu numai, acest spațiu găzduind reuniuni, consilii și activități specifice, imensaul ansamblu urbanistic devenind nu doar un proiect al orașului cât mai ales unul al cartierului. Acesta de fapt întoarce beneficiile așteptate de asociațiile de vecini, pe care aceștia le reclamă de multă vreme și pentru care au luptat cu obstinație și perseverență.

Programul complet al manifestărilor din perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017 îl puteți găsi aici

21.00 h PREGÓ DE FESTA MAJOR a càrrec de Joan Isaac, cantautor.
– CONCERT DE Joan ISAAC

eixample robarna


Trimite și altora