Profesorul Cartarescu: astazi la libraria Calders din Barcelona – Solenoid

Profesorul Cartarescu: astazi la libraria Calders din Barcelona – Solenoid

Trimite și altora


  • Scriitorul Mircea Cărtărescu dezbate astăzi, 11 decembrie, la librăria Calders din Barcelona, împreună cu Francesc Seres, despre literatură și politică pe marginea lansării traducerii ‘Solenoid’

Îl așteptam luna trecută la Barcelona însă a trebuit să își amâne vizita din motive care țineau de atmosfera tensionată pe care a trăit-o regiunea atunci, notează La Vanguardia  în ediția tipărită de astăzi. Acum scriitorul Mircea Cărtărescu, nominalizat al premiului Nobel pentru Literatură (n. București, 1956) va fi prezent la Barcelona pentru prezentarea celor 800 de pagini ale ‘Solenoid’, publicat în catalană de editoriala Periscopi și în spaniolă de Impedimenta.

Considerat cel mai bun poet român al generației ’80, Cărtărescu – romancier și critic literar, de asemenea – va conversa în fața publicului auditor la librăria Calders cu scriitorul Francesc Serés, cel care declara recent că apreciază fiecare lucrare a lui Mircea Cărtărescu ca pe o „mică victorie a literaturii”.


Aproape to?i românii din diaspora au în casa TV românesc
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Doctor în Literatura Română, versatilul Cărtărescu s-a manifestat deseori împotriva oricărei forme de dictatură, începând cu cea a lui Ceaușescu. Susține conferințe la facultatea de Litere a Universității din București, unde și-a câștigat renumele de teoretician esențial pentru post-modernismul românesc. De fapt, însăși teza sa de doctorat se bazează pe acest concept.

„Solenoid” este cea mai recentă lucrare a sa și una care are toate premisele de a se constitui într-un reper al literaturii românești contemporane.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.

solenoid


Trimite și altora