‘Oprire de țară’ (Paro de pais) – marți 3 Octombrie in Catalunya

‘Oprire de țară’ (Paro de pais) – marți 3 Octombrie in Catalunya

Trimite și altora


  • Protestul Catalan împotriva acțiunilor forțelor de securitate de duminică

Departamentul de Sănătate anunță că vizitele regulate și intervențiile minore se amână iar asistența extra-spitalicească va fi acoperită cu 25% din personal. Funcționarea serviciilor de urgență și cele speciale cum sunt cele de radioterapie sau chimioterapie vor funcționa normal.

Transportul în zona metropolitană de Barcelona nu funcționează normal, există servicii minime de 25% dar numai în orele de vârf (de 6h30 la 9h30 și de 17h la 20h), în restul zilei nu este garantat. Faptul că acțiunea nu este definită formal ca fiind o „grevă generală” face ca legea să nu poată impune servicii minime, cele care vor funcționa o vor face la ordinul propriilor firme de transport.


Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Școlile sunt închise chiar dacă un număr minim de cadre didactice vor fi prezenți pentru eventualitatea că unii elevi vor veni totuși.

Este o ‘grevă generală’ neobișnuită la care și-au declarat adeziunea atât sindicatele cât și o parte a patronatului catalan și pe care o denumesc generic ‘Paro de pais’ (oprire de țară)

Autonomi și firmele mici aparținând federației CECOT anunță de asemenea că se vor alătura protestului care are ca obiectiv demonstrarea nemulțumirii societății civile față de acțiunile de forță intreprinse de poliția națională, duminică, soldate cu un număr de 893 de răniți dintre care 4 în stare gravă, conform comunicatului departamentului de sănătate catalan.


Publicitate
digimobil


Manifestații de proporții sunt prevăzute pentru această seară atât în Barcelona cât și în principalele orașe catalane

sursa foto: Protestul de luni, 02 Oct în piața Sant Jaume (Susana Vera / Reuters)


Trimite și altora